נאשם 2 כמנהל על של המלון ובעל המניות של החברה בעלת המבנה (מלונות מור נעמה בע"מ), המשיך להפעיל את בית המלון ללא רישיון עסק משך כל השנים בעצמו ו/או ע"י אחרים מטעמו, תוך החלפת חברות בזיקה להליכים שננקטים בעיניין העסק כדי להיתחמק מהליכים משפטיים, להיתחמק מאישומים על הפרת צוים ולדחות שוב ושוב את מועד הסגירה (על אף שנקבע כאמור כי חילופי מחזיקים אינם עילה לאי קיום צו שפוטי).
לזכותם של הנאשמים יצוין מאידך כי בשנים שחלפו מהמועד בו ניתנו ההחלטות הקודמות ועד היום חלו שינויים משמעותיים והושקעו כספים רבים, שקידמו את העסק לקראת קבלת רישיון עסק, ולאחרונה, ימים ספורים לפני מועד הטיעונים לעונש התקבלו אישור כבאות והצלה (מוצג נ/6 מיום 16.4.23), אישור מישטרה (מוצג נ/7 מיום 3.4.23), אישור המשרד להגנת הסביבה בתנאים, המסמך בו פורטו התנאים לא הוגש (מוצג נ/9 מיום 9.3.23), אישור נגישות (מוצג נ/10 מיום 19.10.22) ואישור משרד הבריאות המאשר רישיון עסק בתנאים המפורטים (מוצג נ/8 מיום 5.2.23).
בעפ"א 4969-04-20 כוכבי הצפון בע"מ ואח' נ' מדינת ישראל (4.6.20) בית המשפט דחה ערעור שהוגש על גזר דין במסגרתו נקבע בגין הפעלת עסק ללא רישיון של מזנון ומשקאות משכרים במשך כשנה מיתחם קנס שנע בין 3,000 ₪ ל – 20,000 ₪ והוטל על כל אחד מהמערערים קנס בסך 8,000 ₪ (ובסה"כ 24,000 ₪).
הנאשמים כפרו בעובדות כתב האישום, נאשם 2 טען שנאשמת 1 לא הייתה פעילה, שהוא לא ניהל את המלון ולא קשור לנאשמת, כל הטענות נדחו בהכרעת דין מכל וכל, אך הנאשם שב על טענותיו גם לאחר הכרעת הדין בנסגרת הטיעונים לעונש ולא לקח אחריות על מעשיו ומעשי הנאשמת 1.
הוא הגיש בקשה לרישיון עסק וטען שהבקשה אושרה על אף שלא נחתמה ועל אף שהוא יודע שההליך לא הסתיים והוא פועל לסיומו, הוא הציג מיסמך שכותרתו היתר בניה שאינו חתום ע"י יו"ר הוועדה המקומית לתיכנון ובניה והציג מצג כאילו הבניה תואמת היתר בניה, תוך שהוא יודע שבהמשך היו התכתבויות בנושא הבקשה ואף הגיש מסמכים המעידים על כך ותוך שהוא יודע שלא ניתן אישור הוועדה המקומית לתיכנון ובניה לבקשה לרישיון עסק בשל חריגות בניה.
...
ערעור שהוגש על החלטת בית המשפט, נדחה, תוך שנקבע בין היתר: "הטענות המושמעות על ידי המערערים במהלך השנים, דומות להפליא. המערערים יוצרים מצג חסר בסיס ממשי, לפיו האישורים הנדרשים עומדים בפתח, תוך שימוש בטענות משתנות וחסרות בסיס ראייתי אף הן". (מוצג ת/33)
בית המשפט התייחס בהחלטתו לטענת הנאשמת כי המקום הושכר לשוכרת בשם קפה ג'ון 13 בע"מ וקבע: "חילופי מחזיקים אינה עילה לאי קיום צווים שיפוטיים".
בסיפת ההחלטה נקבע ביחס למבקשת, מלונות מור נעמה בע"מ ולמנהלה, מר משה מזרחי (הנאשם): "מכל המקובץ עולה כי הבקשה מחוסרת כל בסיס, הן עובדתי והן משפטי, שכן נמצא כי המבקשת שבה והעלתה טענות אשר, כפי שציין כב' השופט צלקובניק, כבר נטענו בעבר וכי ההליכים בעניינה נמשכים מזה כעשור שנים מהם עולה תמונה קשה לפיה הן המבקשת והן מנהלה, מר משה מזרחי, ממשיכים לנהל את המלון נשוא הבקשה בין אם בפועל ובין אם על ידי שמאפשרים לאחרים לעשות כן, תוך הפרה בוטה של הוראות חוק התכנון והבניה וניסיונות בלתי נלאים להתחמק מקיום צווים שיפוטיים בדרך הראויה לכל גינוי, אשר על פניו כל מטרתם "דחיית הקץ" במימוש צו לסגירת החצרים והמבנה בו מנוהל המלון אינו נראה לעין".
רע"ס 68874-12-15 מדינת ישראל נ' תמרה טורס 2014 בע"מ (נבו, 31.12.19), אליו הפנתה ב"כ המאשימה – בית המשפט גזר קנס כולל בסך 30,000 ₪ בגין הפעלת מלון בשטח 900 מ"ר ללא רישיון עסק משך 5 שנים עד למועד מתן גזר הדין, הבקשה סורבה ע"י משרד הבריאות.
בענייננו, לא מצאתי כי יש לסטות ממתחם העונש ההולם בין לקולא ובין לחומרא
התוצאה
בשים לב למתחם העונש ההולם ולנסיבות שפירטתי לעיל, שנוגעות ושאינן נוגעות לביצוע העבירה, אני גוזרת על הנאשמים את העונשים הבאים:
הנאשמת 1 תשלם קנס בסך 25,000 ₪.
בשל ההתקדמות לקראת קבלת רישיון עסק, כדי לאפשר השלמת הדרישות וקבלת הרישיון, אני דוחה את מועד כניסתו לתוקף של צו הסגירה.