בכתב התביעה נטען לתחולתה של תקנת השוק שבסעיף 34 לחוק המכר, ולאחריותה של גלי ליסינג לנזקים שנגרמו לחברת קרנף כתוצאה מנטילת הטויוטה תוך הסגת גבול ועשיית דין עצמית, ונתבעו הסעדים הבאים: (1) סעד הצהרתי, שיקבע כי חברת קרנף היא הבעלים של הטויוטה; (2) צו עשה, שיורה לגלי ליסינג להעביר החזקה בטויוטה לידי חברת קרנף, להעביר במשרד הרשוי את הבעלות בטויוטה על שם חברת קרנף, ולבטל את השיעבוד שנירשם על הטויוטה לטובת בנק המזרחי; (3) לחילופין - "להורות לנתבעים לפצות את התובעת על נזקיה והוצאותיה", שהועמדו על סך כולל של 100,000 ₪.
עוד נקבע בפסק הדין:
"למשיבה הייתה אפשרות, אם כי לא מוטלת עליה חובה כזאת, לרשום הערה על קיומו של השיעבוד במשרד הרשוי וברשיון הרכב, ובדרך זו להביא את העובדה הזאת לידיעת כל מי שבא לרכוש את הרכב .... ואולם אפילו נאמר כי המערערת התרשלה בכך שלא עשתה בדיקה כזו, הרי כלל ידוע הוא שאין רשלנות רגילה, ואף רשלנות רבתי, מפקיעה את תום-הלב הנידרש. רשלנות רבתי יכולה רק להוות ראיה בדבר חוסר תום-לב .. ורשלנות כזאת אין לייחס למערערת, כשלא היה לה כל יסוד לחשוד באי-שלמות זכותה של המוכרת על המכונית".
על ההתפתחויות בעקבות פסק הדין בעיניין רוזנשטייך עמד בית המשפט המחוזי בפרק (מחוזי מרכז) 27145-12-13 קיפניס נ' המנהלים המיוחדים עוה"ד טילר ופלס (פורסם בנבו, 27.3.2014):
"בעקבות פסיקה זו קבעו בתי המשפט המחוזיים כי קונה רכב חייב לבדוק, טרם הרכישה, את הרישום במשרד הרשוי, להבדיל מבדיקה במירשם החברות ומרשם המשכונות, ואם לא יבדוק - לא יזכה להגנת תקנת השוק .... בית המשפט העליון כבר עמד על קיומה של סתירה מסוימת בין ההלכות בסוגיה זו (ע"א 634/79 קון נ' חסון, פ"ד לה(3) 611, 613 (1981)".
ובעניין דקדוקי נפסק:
"באשר למהותו של תום הלב כאמור, נקבע בפסיקה כי רשלנות באופן כללי, ואף רשלנות רבתי, אינה שוללת את קיומו של תום הלב, אלא שככל שעסקינן בממכר של רכבים, אי בדיקת מצבו של הרכב במשרד הרשוי עולה כדי חוסר תום לב. הפרקטיקה הנוהגת הנה בדיקת מצבו של הרכב במשרד הרשוי ולו על מנת לראות שמי שמתיימר להיות המוכר הוא אכן המוכר ועל מנת לבדוק שעל הרכב לא רובצים שעבודים ועיקולים. במקרה דכאן, המערערים לא טרחו לבצע בדיקה כאמור (ונזכיר שוב כי במועד המכר הנטען הרישום של המישכון עדיין לא בוצע ברשם המשכונות, אך הופיע במשרד הרשוי, כלומר שאם המערערים היו בודקים במשרד הרשוי את מצבו של הרכב, הם היו רואים שהרכב ממושכן לטובת המשיבה)".
ובהמשך נאמר כי "אין קביעה חד משמעית שאי בדיקה במשרד הרשוי משמעה חוסר תום לב - אך יש קביעה לגבי המקובל והרצוי" וכי "לא בכל מקרה אי ביצוע בדיקה במשרד הרשוי תחייב 'אוטומאטית' את המסקנה לגבי חוסר תום לב, שהרי תום הלב הנו סובייקטיבי ונגזר מהנסיבות".
בהילכת כנען נקבע כי נידרש תנאי נוסף, הוא תנאי "מתן תמורה", שלדעת חלק מהשופטים שישבו בדין כלל אינו מופיע בסעיף 34.
האם ניתן לשלול קיומו של תום לב אצל מי שלא בדק רישום עדכני של הרכב במשרד הרשוי, אך באותה עת הרכב כלל לא היה משועבד ? אכן, בעיניין רוזנשטייך (שם המישכון דוקא נרשם במרשמי רשם החברות, ובית המשפט העליון הביע ביקורת כלפי בעל הרכב לגבי אי הרישום במשרד הרשוי) נפסק כי "לעולם תום-לב הוא עניין סובייקטיבי". עוד נקבע בו כי "אפילו נאמר כי המערערת התרשלה בכך שלא עשתה בדיקה כזו (בדיקה במשרד הרשוי - א"ג), הרי כלל ידוע שאין רשלנות רגילה, ואף רשלנות רבתי, מפקיעה את תום הלב הנידרש". בעיניין דקדוקי, בו הודגש כי "תום הלב הנו סובייקטיבי ונגזר מהנסיבות", הפנה בית המשפט לפסק הדין בע"ע (מחוזי ת"א) 788/77 קון נ' חסון, פ"מ תשל"ט(1) 284 (1979), בו נפסק שלצורך מילוי חובת תום הלב שבסעיף 34, על הקונה לבדוק במשרד הרשוי והוא יהא אחראי לתוצאות העדר בדיקה כזו, "והיה ויתברר מאוחר יותר שקיים עיקול, שעבוד או זכות אחרת של צד ג' על הרכב, ואלו רשומים במשרד הרשוי, לא יזכה הקונה בבעלות ממורקת בנכס". מפסקי דין אלו ניתן ללמוד כי כאשר מדובר בנסיבה של אי-קיומו של שיעבוד רשום במשרד הרשוי, לא יישא הקונה בתוצאות של העדר בדיקה.
התוצאה
אשר על כן, הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הבאים:
(1) 64,000 ₪ בצרוף הפרישי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מיום 26.9.2017 ועד לתשלום המלא בפועל;
(2) 11,716 ₪ בצרוף הפרישי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה, 23.1.2018, ועד לתשלום המלא בפועל;
(3) אגרת תביעה בצרוף הפרישי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל;
(4) שכר טירחת עורך-דין בסך כולל של 12,500 ₪ בצרוף הפרישי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
...
יש לראות את הימנעותה של חברת קרנף מבדיקה במשרד הרישוי כראיה התומכת במסקנה להיעדרו של תום לב. נפנה לבחון האם קיימות ראיות התומכות במסקנה מנוגדת, קרי - בדבר קיומו של תום לב. איתי נימק את הימנעותו מבדיקה במשרד הרישוי, באומרו: "לא היה לי מקום לחשדות" (עמ' 8 לתמלול).
הסעדים
המסקנה המשפטית מהוכחת התקיימותם של תנאי תקנת השוק שבסעיף 34 לחוק המכר הינה כי זכותה של חברת קרנף ברכב גוברת על זו של גלי ליסינג.
לפיכך, הנני קובע כי על גיל ליסינג לשלם לחברת קרנף את תמורת הרכב - 64,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד כריתת ההסכם בין כהן ליסינג לחברת קרנף.
התוצאה
אשר על כן, הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת את הסכומים הבאים:
(1) 64,000 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מיום 26.9.2017 ועד לתשלום המלא בפועל;
(2) 11,716 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה, 23.1.2018, ועד לתשלום המלא בפועל;
(3) אגרת תביעה בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל ממועד הגשת התביעה ועד לתשלום המלא בפועל;
(4) שכר טרחת עורך-דין בסך כולל של 12,500 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.