מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות בנזקי תאונת אופניים בדרך מהעבודה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הרמב"ם (הילכות רוצח ושמירת נפש, פרק יא, הלכה ד') רקע וטענות הצדדים בפני תביעת נזיקין בגין ניזקי גוף שנגרמו כתוצאה מתאונה עצמית עם אופניים.
סבורני ששלושת התנאים המצטברים להחלטת הכלל לא התמלאו במקרה הנידון וטענות נתבעת 1 בסעיפים 106-115 לסיכומיה מקובלים עלי לעניין זה. גם אם נצא מנקודת הנחה שהנכס בשליטת הנתבעות ושהתובע לא יודע ולא יכול לדעת כיצד נגרם הנזק, לא ניתן לקבוע שהנסיבות שבהן נגרם הנזק הן כאלו שהמסקנה המתבקשת היא שמדובר ברשלנותו של הנתבעות (וראו ע"א 8151/98 שטרנברג נ' ד"ר צ'צ'יק פ"ד נו(1) 539), משכך לא חל הכלל "הדבר מדבר בעדו". לדידי אין כל אחריות מצד הנתבעת 1, לא כ"בעלים" של הנכס, לא בגין הפרת חובה חקוקה ולא בעוולת הרשלנות, שכן התאונה התרחשה בכביש 4 בין צומת האלוף שדה ובין צומת מסובים, המדינה החליטה כי כביש 4 כמו עוד כבישים ראשיים אחרים יהיו באחריות המדינה ולשם כך הקימה את התאגיד הממשלתי הנקרא החברה הלאומית לדרכים בישראל בע"מ והאמור בסעיפים 1-12 לסיכומי נתבעת 1 בעיניין זה מקובלים עלי.
כפי שציינתי לעיל, חלה על נתבעת 2 החובה לדאוג לבטחונם של משתמשי הדרך, קל וחומר לרוכבי האופניים, אשר נמצאים באופן יחסי בסיכון גבוה בדרך בינעירונית.
אמנם שולמה לתובע משכורת בהעדרותו מהעבודה, אך זאת בגין ימי מחלה שזהו "נכס" השייך לניזוק והמזיק לא צריך "להנות" ממנו (ראו ע"א 481/89 ניסים חנונה נ' רשות הנמלים בישראל) ולכן יש לפצות את התובע בסך 18,000 ₪ בגין החודש הראשון.
...
סוף דבר במציאות הישראלית, בה כמעט ולא קיימים מסלולי רכיבה מסודרים לרוכבי אופניים וכשהרכיבה על המדרכות אסורה עפ"י דין בכדי לא לסכן הולכי רגל, לא נותר לרוכבים ברירה אלא להשתמש בכבישים, ובמיוחד בשולי הכבישים.
משכך חשוב לדאוג לתקינות השוליים של הכבישים ולהסיר כל מכשול העלול לפגוע ביכולת רוכבי האופניים להשתמש בהן בבטחה, שמחויבים אנו אף על פי המשפט העברי וכפי שציין הרמב"ם ב"יד החזקה" שהובאה בפתח פסק דין זה. התביעה נגד נתבעת 1 נדחית והתובע ישלם לה הוצאות ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 18,000 ₪.
בנוסף תשלם הנתבעת 2 לתובע הוצאות ושכ"ט עו"ד בשיעור 23.4% מהסכום דלעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

הרקע לתביעה וטענות הצדדים תביעה בגין ניזקי גוף שנגרמו לתובע, יליד 1983, ביום 15.08.12 שעה, שלטענתו, נפל מאופניו כתוצאה ממהמורה בכביש אשר נתבעת 1 אחראית לתחזוקתו (להלן: "התאונה" ו"המהמורה" בהתאמה).
התובע סיפר, כי בתאריך 15.08.12 בשעה 17:00 לערך, רכב על אופניו בדרכו ממקום עבודתו במוזאון "על התפר" הנמצא ברחוב חיל ההנדסה 4, לביתו אשר היה מצוי באותה העת ברחוב יפו 214.
...
וגם בכך יש כדי לתמוך את המסקנה כי לא קיים קושי שכזה.
כאמור, אני סבור כי העירייה אינה אחראית לנזקיו של התובע, בהעדר מפגע ובהעדר הפרה של חובת זהירות.
הנתבעת תשלם לצד ג' הוצאות בסך של 10,000 ₪.

בהליך תאונת דרכים (ת"ד) שהוגש בשנת 2022 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

כנגד הנאשם הוגש כתב אישום המייחס לו גרם תאונת דרכים, נזק וחבלות של ממש, בגין אי ציות לאור אדום ברמזור, עבירות על תקנות 22(א) ו-21(ב)(2) לתקנות התעבורה ונהיגה בקלות ראש, עבירה על סעיף 62(2) בקשר עם סעיף 38(3) לפקודת התעבורה וכן עבירה של נהיגה באופניים חשמליים ללא קסדה, בנגוד לתקנה 65ג(א) לתקנות התעבורה.
ב-ת/12, הודעת הנאשם תחת אזהרה, שנגבתה על ידי ע"ת 3, מסר הנאשם כי רכב על אופניים חשמליים ברחוב העליה, בדרך חזרה מהעבודה, מבלי שחבש קסדה לראשו ובהגיעו ולצומת עם דרך שלמה ושוקן, ניכנס לצומת באור ירוק ורכב שהגיע משמאלו במהירות, פגע בו. עוד מסר הנאשם, כי הנהגת צילמה אותו כשהיה על הריצפה, לא עזרה לו ועזבה את המקום לפני שהגיע האמבולנס, שהוזמן על ידי "בן אדם רוסי קירח". הנאשם נישאל מדוע רכב ללא קסדה והשיב כי שכח אותה בבית.
הנאשם נשמע ב-ת/1 כשהוא משוחח עם מעבידו בטלפון וצועק עליו כי בגללו עשה תאונה- מדובר באמירה ראשונית וספונטאנית, שיש בה משום נטילת אחריות על הארוע, כך גם בדבריו ב-ת/1, לפיהם, עשה "טעות". אין זכר לדמות של "בן אדם רוסי קירח", ב-ת/1, אף כי הנאשם טען כי דמוית זו היא שסייעה לו ולא ע"ת 1 ו-2.
...
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את ראיות הצדדים, אני קובעת כי המאשימה עמדה בנטל המוטל עליה והוכיחה אשמת הנאשם, מעבר לכל ספק סביר.
בת"פ 40007/03 מדינת ישראל נ' טל דינר, אמר כבוד הש' קרא: "נזכור עוד, כי אמירת שקרים פוגעת במידה רבה במידת האמון שצריך בית המשפט, ליתן לעדותו של הנאשם שלא רק כבש גרסתו אלא אף חטא במתן גרסה שקרית, שאז עולים שקרים אלו לכדי חיזוק ואף סיוע לראיות התביעה". לפיכך אני קובעת כי משבחר הנאשם להציג גרסה שקרית באשר לאירוע שבנדון, כמפורט לעיל, יש בכך משום חיזוק לראיות המאשימה.
לאור כל האמור לעיל, הנני קובעת כי המאשימה עמדה בנטל הנדרש ממנה במשפט פלילי, הוכיחה אשמת הנאשם מעבר לכל ספק סביר ולכן אני מרשיעה את הנאשם בעבירות המיוחסות לו בכתב האישום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

לטענת התובע התאונה נגרמה בעת שהתובע נסע בכביש 40 מצומת ירקונים לכיוון הוד השרון בנתיב הימני, ובעודו מצוי בתוך הנתיב הימני, הגיע הנתבע 1 רכוב על קטנוע ועקף את רכבו מימין, פגע בו רכב והסב לו לנזקים בחלקו הימני קדמי של הרכב.
וכך תיאר מר איסמאיל את התאונה: "...רצינו ללכת למיתחם ג'י...הוא הגיע מהצד שלי, בדלת, הבן אדם התגלגל קדימה..ראיתי את האופניים (צ"ל- האופנוע-נ.ט.ב) חצי על השולים חצי על הכביש" הנתבע, מנגד בעדותו תיאר את התאונה באופן הבא: "נסעתי בחזרה מהעבודה..שני נתיבים ישר היו חסומים, היה פקק. נסעתי בנתיב הפניה הימני..בכוונה להישתלב לנתיב הישר..כשאני נוסע ישר בנתיב בימני, אחד הרכבים עמד בנתיב האמצעי באותו רגע..רכב שהיה בנתיב האמצעי שבר חזק ימינה לנתיב שהייתי, לא אפשר לי מרחב עצירה. הייתי בסדר גודל של 40-50 קמ"ש, נכנסתי בו ועפתי מעליו.. ומצאתי את עצמי לפני האוטו..". בטופס "הודעה על תאונה" שהוגש לחברת הביטוח מיום 14.8.19 צוין בחלק תאור הארוע כדלקמן: "רכב צד ג' ניסה לעבור לנתיב הימני ורכב מבוטח פגע עם חלקו הקידמי באורך צד ימין." בטופס הודעה על תאונה מיום 18.8.19 תיאר הנתבע 1 את התאונה כך: "בדרך הישרה מהעבודה לביתי נסעתי בקטנוע בנתיב הימני..הנתיב שבו נסעתי היה פתוח והנתיב השמאלי היה פקוק. לפתע רכב מידגם שברולט קורבט צהובה חתך בחדות לנתיב הימני מבלי לאפשר לי לעצור, לפני שהרכב הספיק להישתלב נתקעתי בו בצדו הימני והועפתי אל הכביש". בחקירתו הנגדית, כאשר נישאל הנתבע אם בכוונתו היה לנסוע ישר בכביש השיב בחיוב: "ש. אתה מגיע מצד ימין ואתה רוצה להמשיך ישר, הכביש שאתה נמצא בו זה הכביש שפונה ימינה לכפר סבא.
הכלל הוא, שנטל השיכנוע מוטל על המוציא מחברו, על כן, התובע נושא בנטל השיכנוע לגבי כל יסודותיה העובדתיים של עילת התביעה ועליו להוכיח את קרות המקרה נושא התביעה, את אופן היתרחשות התאונה ואת אחריות הנהג השני לה. השאלה באם הרים בעל הדין את נטל השיכנוע המוטל עליו נבחנת בתום הדיון כולו ובית המשפט בוחן שאלה זו על סמך כל הראיות שהובאו בפניו ועל בסיס הערכת מהימנותן של הראיות, בחינת הגיונן של הגרסאות, העקביות שבן וקביעת משקלן הראייתי.
...
התוצאה היא, שגרסת נהג התובע מסתברת יותר מזו של הנתבע, וכידוע, במשפט האזרחי די בהסתברות עודפת קלה כדי להכריע באופן מלא לטובת הגירסה המסתברת יותר.
אשר על כן ולנוכח כל האמור לעיל, אני קובעת כי האחריות לתאונה מוטלת על רכב הנתבעים, לפיכך, דינה של התביעה להתקבל.
הנתבעים ישלמו לתובעת ביחד ולחוד סכום של 37,988 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

על פי כתב התביעה, ביום 28.05.14, אירעה לנפגע תאונה, שעה שרכב על אופניו בחזרה מהעבודה, ברחוב בר אילן 26 בהרצליה, מעד, נפל ונחבל כתוצאה ממפגע שהיה בדרך "קטע ו/או מבוא ו/או מעבר דרך משובש ו/או מקטע דרך מסוכן אשר הפרישי גובה ו/או שפוע בלתי בטיחותי ו/או חד ו/או מסוכן" (מתוך סעיף 4 לכתב התביעה), (לעיל ולהלן: "התאונה").
כל זאת, לאחר שתחילה סבר כי מלוא האחריות לתאונה רובצת על כתפיו, ורק בהמשך החליט להגיש תביעה כנגד הנתבעות בגין נזקיו הנטענים הנובעים מהתאונה, ולאחר שאביו שיכנע אותו לעשות כן. התובע צירף במסגרת מוצגיו תמונות ממקום התאונה (מוצג ב'), חלקן צולמו בשעות היום וחלקן בשעות החשיכה.
...
אתה אומר עכשיו בתנועה? אני אגיד מה היה: אני ראיתי רכב עומד, רציתי לסטות לעקוף מצד ימין על הכביש הרכב היה נראה לי שהוא מצטמצם המרחק לעברי בין המדרכה ראיתי שאני לא יכול להמשיך בימין נאלצתי לעלות על המדרכה.
משהגעתי למסקנה חד-משמעית זו, הרי שאיני מוצא הצורך, כמו גם ההצדק, לדון בנזק שנגרם לנפגע כתוצאה מהתאונה, נזק בר שיפוי לו טוען התובע, כמו-גם בכימותו.
התובענה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו