מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות בנזקי תאונה תוך כדי שטיפת מכונית

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

סעיף 3(א)(1) לפקודה קובע כי פוליסה לפי הדרישות הנה זו אשר מבטחת את בעל הרכב והנוהג בו מפני כל חבות שהם עשויים לחוב לפי חוק הפיצויים ומפני חבות אחרת שהם עשויים לחוב בשל נזק גוף שניגרם לאדם על-ידי השמוש ברכב מנועי או עקב השמוש בו. סעיף 2(א) לחוק הפיצויים קובע את אחריות הנהג לפצוי הנפגע בתאונת דרכים, וסעיף 2(ב) קובע שאחריות זו תחול אף על בעל רכב או מחזיק בו אשר התיר את השמוש.
גרסת פארס, הנהג הפוגע פארס, שהיה בן 19 במועד התאונה, כתב בתצהירו מיום 26.1.2017 (נ/6) (ההדגשות הוספו - א"ג): "2. הנני מצהיר כי בתאריך 18/02/2014 בשעות אחרי הצהריים כשלפתע תוך כדי יציאתי מאזור עסק לשטיפת רכב הגיעה התובעת ומבלי משים ניסתה לחצות את הכביש ...
...
התוצאה לאור האמור לעיל, התביעה נגד הנתבעים מס' 3-1 מתקבלת והתביעה נגד הנתבעת מס' 4 נדחית.
הנני מחייב את הנתבעים 3-1 (ביחד ולחוד) לשלם לתובעת את הסכומים הבאים: (א) פיצוי בסך 106,568 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד וריבית כחוק החל מהיום ועד לתשלום המלא בפועל.
כמו-כן, הנני מחייב את הנתבעת מס' 3 לשלם לנתבעת מס' 4 שכר טרחת עורך דין בסך 16,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ואכן, בהתאם להוראת סעיף 13 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש], מעביד חב במעשה שעשה עובד שלו אם עשהו תוך כדי עבודתו ובהיותו כרוך בה. במקרה דנן, אין ספק ואף לא הוכח אחרת, כי העובד של הנתבעים פעל להכנסת הג'יפ לתחנת השטיפה, ובמהלך זה פגע ברכב התובע 2 וגרם לנזק הנתבע, ומכאן, נובעת אף חבותם של הנתבעים כמעבידיו.
בהתאם לכך מצאתי לקבוע כי אכן התרחשה תאונה בין רכב התובע 2 לבין רכב הג'יפ, וכי האחריות לתאונה מוטלת על כתפי הנתבעים כבעלי תחנת השטיפה ומעבידיו של העובד שהסיע את רכב הג'יפ לאחור במהלך עבודתו, ובכך גרם לתאונה ברשלנותו ובחוסר זהירותו.
...
לאחר פניית חברת הביטוח של התובע 2, נמסר לו כי אלו מטפלים בנושא אל מול חברת הביטוח של בעל הג'יפ. לטענם, אין הם בעלי הדין הנכונים בתיק זה וכי יש לדחות את התביעה כנגדם.
המדובר במסקנה סובייקטיבית שהיא בבחינת עדות סברה שלא ניתן להסתמך עליה.
סוף דבר מכל האמור לעיל, מצאתי לקבל את גרסת התובע 2 לעצם ואופן התרחשות התאונה, אותה ראה מתרחשת במו עיניו, בניגוד לעדי הנתבעים, שאך העלו סברות מתרצות לאי לקיחת אחריות, ובהיותה מהימנה ומסתברת יותר מגרסת הנתבעים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

על פי הנטען בכתב התביעה ביום התאונה, תוך כדי ירידה בסולם מרכב שהוא ממשאית ונגרר, המבוטחים על ידי הנתבעת בביטוח חובה, נפל ונפגע ברגלו הימנית.
הכרעה ודיון לאחר ששקלתי טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי התאונה מהוה תאונת דרכים, כמשמעה בחוק הפיצויים, וכי האחריות לניזקי התובע מוטלת על הנתבעת.
לכן משנקבע כי הירידה ממערבל הבטון לא הייתה למטרות פריקה וטעינה אלא המטרה הייתה שלא לגרום נזק למערבל הבטון, אם שאריות הבטון לא יוסרו על ידי השטיפה, אזי המקרה אינו מקיים אחר מטרות התחבורה על פי חוק הפיצויים.
...
הכרעה ודיון לאחר ששקלתי טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי התאונה מהווה תאונת דרכים, כמשמעה בחוק הפיצויים, וכי האחריות לנזקי התובע מוטלת על הנתבעת.
התובע דרך סך של 15,000 ₪ ודרישתו נראית סבירה בהתחשב בפגיעה ואני מאשרה.
לכן אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע סך של 162,402 בתוספת שכר טרחת עו"ד בשיעור 13% בתוספת מע"מ והחזר אגרה ראשונה בסך של 715 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

ביום 12.7.21 ניכנס רכב בבעלות התובעת, שהיה נהוג על ידי הגב' האני נועה מזרחי בראל (להלן: "הנהגת"), אל תוך מינהרת השטיפה כשתיבת ההילוכים שלו משולבת להילוך נסיעה (drive) ולא במצב סרק (neutral), פגע במנהרה וגרם לה נזק אותו תיקנה התובעת בעלות נטענת של 91,289 ₪ לאחר בדיקה ואישור הסכום על ידי שמאי מטעמה ששכרו עמד על 4,800 ₪, ומכאן התביעה שלפני העומדת על סך 96,089 ₪ בהתאמה.
העובדות דלעיל אינן שנויות במחלוקת והמחלוקת הנטושה בין הצדדים נוגעת לשאלה האם התרה עובד התובעת שעמד בכניסה למנהרת השטיפה בנהגת טרם כניסתה למנהרה כי עליה להעביר את תיבת ההילוכים למצב סרק; האם בעת הכניסה למנהרה לחצה הנהגת על דוושת ההאצה או רק שיחררה את דוושת הבלם; מה משמעות האמור לעניין האחריות לקרות התאונה; ומהו גובה הנזק.
ברם, לאמור חשוב להוסיף רכיב משמעותי נוסף והוא העובדה שבסרטון התאונה נראה בפירוש כי ברגע שרכב הנתבעת מתחיל להתקדם במהירות יחסית לתוך מינהרת השטיפה ממהר העובד שעמד במקום וחובט על חלקו האחורי על מנת לאותת לנהגת שעליה לבלום אלא שהיא לא עשתה כך למעט לפרק של שבריר שניה והתאונה התרחשה פרק זמן קצר לאחר מכן.
במצב דברים זה נהיר כי גם אם לא קבלה נהגת רכב הנתבעת תיזכורת בדבר החובה להעביר את תיבת ההילוכים למצב סרק טרם תחילת כניסתה למנהרת השטיפה היא בהחלט קבלה אזהרה בדמות הדפיקה על החלק האחורי של רכבה שאמורה היתה להבהיר לה שמשהו חריג מתרחש ולהזכיר לה את שהיה ידוע לה ממילא וכך להוביל לבלימה או למצער העברת תיבת ההילוכים להילוך סרק, פעולות שייתכן כי היו מונעות את התאונה או מצמצמות את עצמת הפגיעה וממילא גם את הנזק.
...
במקרה בו עוסק פסק הדין לא שלל בית המשפט קמא את הטענה כי המשיבה קיבלה הוראות טרם כניסתה למנהרת השטיפה ובכללן שילוב הילוך סרק ובית המשפט שלערעור קבע כך (פסקה 16) – "צדק בעיני בית המשפט קמא עת קבע אחריות של החברה שבמכון השטיפה שלה, תחת פיקוח עובדיה ארעה התאונה, ומאידך לא פטר את המשיבה שלא העבירה את ידית ההילוכים למצב ניוטרל מאחריות לרשלנותה. מאחר שגם פעולה זו היתה צריכה להיות מפוקחת על ידי עובדי החברה, זו מצא בית המשפט קמא את חלוקת האחריות הראויה והמוצדקת בנסיבות העניין כפי שקבע, ודעתי היא כי בדין עשה כן ..." ברוח קביעה זו אף אנוכי סבור, במלוא הצניעות והכבוד לערכאה הבכירה, כי יש מקום לחלוקת אחריות בין בעלי הדין אולם דומני כי בענייננו שונה מעט המצב מן המקרה בו עוסק פסק הדין האמור והדבר משליך על שיעור האחריות שיש להטיל על כל צד. כפי שקבעתי לעיל, אין ספק כי עובד התובעת חדל בכך שלא הזכיר לנהגת את הצורך בהעברת תיבת ההילוכים למצב סרק טרם כניסתה למנהרת השטיפה ובה בעת אין חולק כי ידעה על כך במישור העקרוני אך נראה כי הדבר נשמט מזכרונה באותו רגע, אלא שזהו בדיוק תפקידו של העובד המוצב דרך קבע בשערי מנהרת השטיפה ומתודרך על פי נוהל התובעת – לוודא שהידיעה העקרונית אינה נשמטת מזכרון הנוהג/ת ברכב.
מנגד, פעולת הלחיצה על לוח הפיקוד על ידי העובד התרחשה רק לאחר הפגיעה, מה שלכאורה אמור היה לעשות מיד כשראה את הרכב מתקדם במהירות העולה על ההולם אף אם לא שקט לחלוטין על שמריו, שכן הציפיה ממנו – כגורם מקצועי המונחה בנושאים אלו – לפעול ביתר שיקול דעת וקור רוח בקרות אירוע מסוג זה. לאור האמור אני סבור כי בשים לב למכלול נסיבות מקרה זה יש לחלק את האחריות לקרות התאונה על הצדדים באופן שווה.
בנסיבות אלו, מאחר שהנטל להוכיח את הנזק מוטל על התובעת, לאור התמיהות דלעיל והעדר ראיות ממשיות ביחס לאורך חיי המנהרה ותדירות החלפת החלפים לגביה, שניתן היה לכאורה לקבל מן היבואנית שהתובעת מצויה עימה בקשר עסקי שוטף (ראו עמ' 14 לפרוטוקול שורה 4), אין מנוס מן הקביעה שהתובעת לא הוכיחה את הנזק מעבר לקביעת השמאי מטעם הנתבעת.
סיכום המורם מכלל האמור הוא שאני מקבל את התביעה באופן חלקי ולאור חלוקת האחריות באופן שווה בין התובעת לנתבעת אני מחייב את הנתבעת לפצות את התובעת במחצית הנזק המוכח בסך 29,425 ₪ וכן באגרת בית המשפט בסך 2,402 ₪ כשלסכומים אלו יתווספו הפרשי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה – 22.9.21.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצלייה נפסק כדקלמן:

לטענתה, האחריות לנזקים היא על נהג הרכב, משום שהתאונה ארעה בשל כך שבמקום להכנס למכונה כשידית ההילוכים על מצב סרק (N), הוא ניכנס למכונה כשידית ההילוכים במצב נסיעה (D).
שאלת האחריות מעיון בכתבי הטענות, ובמכלול הראיות כפי שהוצגו, הגעתי לכלל מסקנה שעלה בידי הראל להוכיח, ברמה הנדרשת בהליך שבפני שהסיבה, לכך שהרכב נע במהירות במכונת השטיפה, היא שהרכב ניכנס אל המכונה בהילוך נסיעה (D), ולא בהילוך סרק (N).
מעבר לאותה "מנטרה", הייתה עדותו של מר חיימוב גם מלאה בפרטים שכלל לא פורטו בתצהירו, ואשר גם עליהם חזר שוב ושוב, כשהוא טוען שהוא "נזכר" בהם לטענתו, רק תוך כדי הדיון.
...
אני דוחה את טענת הנתבעת בסיכומיה, כאילו מחוות דעתו של נדם עולה כי הסיבה להאצת הרכב היא פגיעת הגלגל בדופן ה"משפך" בכניסה למסוע (סעיף 5 לסיכומיה).
אני מקבלת את טענותיה של הראל, לפיהן עלות התיקון, שלה זכאי המבוטח בערכי כינון, מורכבת מחומר, היינו חלקים, ומעלות עבודה.
סיכום: סוף דבר, שאני מקבלת את תביעתה של הראל ומחייבת את חב' שלמה לשלם לה את מלוא סכום התביעה- הסך של 221,387 ₪, וכן את הוצאות התביעה (אגרת התביעה כפי ששולמה, ושכר העדים והמומחים), ועל כל אלה שכ"ט עו"ד להראל, בסכום של 26,000 ₪.
תביעתה של חב' שלמה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו