מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחריות בנזקי גוף בטיפול פדיקור לחולת סוכרת

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לפני תביעה לניזקי גוף שארעו לטענת התובעת עקב טפול פדיקור שניתן על ידי הנתבעת.
טענות התובעת בשאלות האחריות נחלקות לשתיים: הראשונה נוגעת לשאלה האם התובעת ידעה את הנתבעת שהיא סובלת ממחלת הסוכרת והאם הנתבעת הציגה את עצמה כפדיקוריסטית רפואית.
מאידך לעניות דעתי הייתה חובה על הנתבעת לשאול את התובעת באופן יזום האם היא חולת סכרת כחלק מחובה כללית המוטלת על פדיקוריסטית לשאול כל לקוח האם יש לו מחלות מיוחדות שהטיפול עלול לסכן אותו ואת בריאותו וכחלק מסטאנדארט היתנהגות סביר הנידרש מפדיקוריסטית.
...
אני קובע כי הנתבעת התרשלה בטיפול שניתן לתובעת.
אני קובע שאין קשר סיבתי בין הפציעה שהסבה הנתבעת לכריתת אצבע מס' 3 בכף רגל ימין.
לאור זאת אני מחייב את הנתבעת לשלם לתובעת סך של 30,080 ₪ בתוספת הוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בסך של 5,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

משנקבעה סוגיית האחריות יש לידון בשיעור הנזק ואולם קודם יש לידון בפגיעה הרפואית והתפקודית שנגרמה לתובעת.
מגן דוד הפנה את התובעת לבית החולים, שם אושפזה התובעת למשך יומיים, כאשר במהלך האישפוז בוצעו לתובעת בדיקות הדמיה ונשללה פגיעה של שבר או פגיעה הדורשת טפול מיידי באחד מאיברי הגוף.
אמנם, עסקינן ב'נזק מיוחד', הטעון פירוט והוכחה, הן בדבר הצורך בהוצאתו והן בדבר עלותו (ראה: ד. קציר "דיני הנזיקין" עמוד 11; ע"א 4986/91 המגן חברה לביטוח בע"מ נ' נחום (1994)), ברם, מקום שנימצא שהתובעת נזקקה לטיפולים ומעקב רפואיים ונגרמו לה הוצאות רפואיות, כתוצאה מהחמרת מצבה עקב התאונה, נכון לפסוק הוצאות סבירות על דרך אומדנה ו"על הצד הנמוך והבטוח" - לשם שמירה על האיזון הראוי (ראה: למשל: ע"א 307/77, מור נ' עיזבון המנוח שעיה בוץ, פ"ד לב(1) 654; י. קציר בספרו "פיצויים בשל נזק גוף" מהדורה חמישית התשס"ג–2003, עמוד 682 ואילך; ע"א 77/67, מ"י נ' דהאן, פ"ד כא(2) 128; ת.א. (תל-אביב-יפו) 394/98, אלטאוויל אמיר נ' נחמיאס (2006); ת.א. (תל-אביב-יפו) 1616/04, שרף נ' אסותא - מרכזים רפואיים בע"מ (2009); ת.א. (ירושלים) 1515/96, יהושוע נ' הסתדרות (1999)).
...
סיכומם של דברים התביעה מתקבלת.
סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת סכום של 108,911 ₪.
הנתבעת תשלם לתובע 2 סכום של 19,449 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום בת ים נפסק כדקלמן:

שנתיים לאחר הפטירה, הגיש עיזבון המנוח, באמצעות אלמנתו ויורשתו החוקית, תביעת ניזקי גוף בעילת רשלנות רפואית בעקבות ביצוע ההרדמה לקראת הניתוח, במהלכו כאמור נפטר המנוח.
ברקע סבל המנוח מסכרת סוג 2, שימוש בסמים ועישון עם עדות לאמפיזמה ריאתית.
דר' גויכמן בצוותא עם דר' בן חיים שהצטרף במסגרת תפקידו כמנהל תחום השתלת כבד ומי שאמור היה להיות המנתח האחראי בתהליך של השתלת הכבד, ביצעו יחדיו את ניסיונות ההחייאה.
ראש הנזק של פגיעה באוטונומיה נתפס כראש נזק שיורי, מקום בו לא ניתן להעניק לתובע פיצוי בגין התרשלות בטיפול או בגין אי הסכמה מדעת לטפול (בשל העדר קשר סיבתי להחלטה, קרי, לא הוכח שאילו ניתן ההסבר הראוי החולה היה מסרב לקבל את הטיפול).
לכן, אין לפסוק בגין אותו מחדל של אי גילוי המידע הנחוץ, שני סוגים של פיצויים, האחד – בשל הנזק הממוני והלא ממוני הכרוך בנזק הגוף שמקורו בטיפול שלא ניתנה הסכמה מדעת בנוגע אליו, השני–בגין הנזק הלא ממוני שניגרם מעצם הפגיעה באוטונומיה בגין הטיפול שלא ניתנה הסכמה בנוגע אליו.
...
על רקע האמור לעיל, היה המנוח מועמד להשתלת כבד, והצורך בניתוח כאמור אינו שנוי במחלוקת בין הצדדים.
אז כיצד ניתן לטעון כי בית החולים "טייח" את האמת ברישומיו?! אין בידי לקבל טענה זו. הוא הדין לגבי הטענה המועלית בסעיפים 18-20 לסיכומי התביעה לפיה לא הוצע לבני המשפחה לבצע נתיחה לאחר המוות.
סוף דבר- דין התביעה בכל הנוגע להתרשלות במתן הטיפול הרפואי להידחות.
התביעה מתקבלת אך ורק בטענה לפגיעה באוטונומיה בשל אי מתן הסבר כנדרש בנוגע לסיכון הטמון בביצוע ההרדמה.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2006 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עדת תביעה 6 (אישום רביעי) ביקשה מהנאשם שירשום על הקבלה שזה עבור טפול בסכרת ולא עבור טפול להגבהה (עמ' 52): "אני אמרתי שלא יהיה על הגבהה הקבלה, שיהיה משהו בסכרת כי אני חולת סכרת, שלא ירגישו בבית שאני עושה שטות חיי והמוח שלי דפוק מי עושה הגבהה מי עושה שטויות כאלה". הפרסומים בעיתונות היו משכנעים ומבטיחים (ראה ת/1, ת/12 ו-ת/31), בעקבותיהם, כאמור, באו המתלוננים לטיפול.
בהסכם עליו חתמו, ב-ת/2, ת/3 ת/ 13 אנו רואים שחור על גבי לבן רשום: "מרפאת ביו-אנרגיה" וכן "Medical clinic" ותחת הכותרת הנדון נרשם: "התחייבות המרפאה למטופל" ובסעיף 4 נקבע: "התחייבות המטופל להגיע לטיפולים פעמיים בשבוע ולמלא אחר הוראות של הרופא המטפל". בת/20 שונה הנוסח ובסעיף 3 נאמר: "במידה ולא מילא/ה המטופל/ת אחר הוראות הרופא המטפל אין המרפאה אחראית...
בהמשך הודעתו (עמ' 2 ת/40) סיפר: "בנוסף לתרגילים ולמתיחות אני מפנה פציינטים לקבלת תוספי מזון, שזה חלק מהעניין, על-ידי הפרדת פחמימות וחלבונים". עדת תביעה 11 שעבדה כמזכירה בקליניקה של הנאשם סיפרה, כי הנאשם ביקש ממנה להעביר לפציינטים תרגילי חימום לפני שנכנסו לטפול, וכל זאת למרות שלא היתה לה השכלה באימון גופני וברפואה (עמ' 150).
כשמותחים את הגפיים, זה עלול לגרום נזק לעמוד השדרה ולחלל הבטן.
...
בסופו של דבר אין מתיחה שמגביהה, כי אי אפשר למתוח עצם.
לסיכום, כפי שקבעתי לעיל, מהימנות עלי העדויות וראיות התביעה.
אשר על כן, ולאור כל האמור לעיל אני רואה להרשיע את הנאשם ב-14 עבירות של קבלת דבר במרמה בנסיבות מחמירות – סעיף 415 סיפא לחוק העונשין, ב-13 עבירות של מעשה פזיזות ורשלנות – עבירה לפי סעיף 338 (7) לחוק העונשין וב-3 עבירות של ייחוד העיסוק – עבירה לפי סעיף 3 (א) לפקודת הרופאים [נוסח משולב] תשל"ז 1976.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

במסגרת בקשתו טען המבקש כי קביעותיו של מומחה בית המשפט לעניין הרשלנות הן קביעות שחייבות להיכלל בגוף כתב התביעה המתוקן, שכן קביעות אלה הועלו לראשונה במסגרת חוות דעת מומחה בית המשפט.
במסגרת הבקשה ביקש להפנות להחלטת כבוד השופט זילברטל ברע"א 5511/16 פלונית נ' מדינת ישראל- משרד הבריאות, ניתן ביום  10.8.16 (להלן: "הילכת פלונית"), שם נקבע כי לעיתים מומחה שממונה לעניין הנזק בתביעות רשלנות רפואית, מחויב להתייחס לשאלת האחריות, כשהוא דן בשאלת הקשר הסיבתי.
מקרה זה נופל בדיוק לאותם מקרים אליהם הפנה כב' השופט זילברטל  בהילכת פלונית: "עינינו הרואות, כי פרופ' קלוגר התבקש להתייחס גם לקשר הסיבתי שבין הטיפול הרפואי שניתן למבקשת על-ידי צוות בית החולים לבין שעורי נכותה, ומשכך אין לשלול את האפשרות שלצורך כך היה עליו להדרש בצורה זו או אחרת גם לעניינים המשיקים לדיון בשאלת החבות (השוו: רע"א 1138/12 אי.די.איי חברה לביטוח בע"מ נ' פלוני, פסקה 10 (9.4.2012))." אמנם במקרה שם מצא בית משפט קמא להבהיר כי ההתייחסות לשאלת החבות תופרד משאלת הקשר הסיבתי והנכות ומכאן שבית משפט העליון לא מצא להתערב בקביעה, אך במקרה שבפניי נדמה שפתרון כזה אינו מתאים.
...
בפניי בקשת רשות ערעור על החלטת בית המשפט השלום בתל-אביב-יפו (כבוד השופט הבכיר מריו (מנחם) קליין) בת"א 26407-12-19 מיום 15.11.22, בה נעתר לבקשת המבקש לתקן את כתב התביעה בחלקה ורק בשאלת הקשר הסיבתי והנזק.
דיון לאחר שעיינתי בבקשה, בתגובה ובהחלטת בית משפט קמא, מצאתי לדון בה כבערעור ולקבלה.
בענייננו אני סבורה כי המקרה נופל בגדר המקרים החריגים אשר עלולים לגרום לעיוות דין למבקש.
סוף דבר בקשת רשות הערעור מתקבלת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו