יתר על כן, גם אם נקבל את טענתו של איבראהים "שהשאיל" את "העובד שלו" מאג'ד לראובן (טענה שאיננה מקובלת עלי מאחר שמאג'ד הוא בכלל לא העובד של חברת מקור הפחים), הרי שמרגע "ההשאלה", לחברת מקור הפחים כבר אין "שליטה" על מעשיו של מאג'ד. בפסיקה נקבע שכאשר "עובד" מושאל על ידי מעבידו הקבוע למעביד אחר, מוטלת האחריות בנזיקין על הנזק שניגרם לעובד רק על אחד מהשניים לפי מבחן "השליטה הגמורה", ולא על שניהם יחד (ע"א 197/58 אילון נ' ידעי פ"ד יב 1459, 1460 – 1461 (1958); ע"א 54/64 פרץ נ' קרן קיימת לישראל בע"מ פ"ד יח(3) 387, 392 (1964)).
יתר על כן, העובדה שהמאשימה לא טענה בכתב האישום ובסיכומיה שחברת דלק היא "המעביד" של יאיר, ראובן, מאג'ד, שמעון, עמוס וג'מאל, איננה מעלה ואיננה מורידה לעניין סמכותו של בית המשפט בהליך הפלילי לקבוע כך. יודגש, הקביעה שחברת דלק היא "המעביד" של כל אלה שצוינו, היא לא קביעה עובדתית שעל בית המשפט לתת לצדדים היזדמנות להיתגונן כנגדה כפי שנידרש בסעיף 184 לחוק סדר הדין הפלילי [נוסח משולב] התשמ"ב-1982.
יתר על כן, בפסיקה נקבע כי בעת קביעת רמת האחריות הפלילית של המחזיק במקרקעין, יש חשיבות לשאלה האם מקור הנזק נובע מדבר הטומן בחובו סכנה מובנית, או שמא מדובר בחפץ שאינו מסוכן בטיבו אך שיתכן שיהפוך למסוכן אם ינהגו בו בדרך מסוכנת.
כך למשל, בע"פ 402/75 אלגביש נ' מדינת ישראל פ"ד ל(2) 561, היה מדובר בטיול תלמידים לכינרת מטעם בית הספר.
...
כאמור, הדבר דרוש אך ורק על מנת להגיע למסקנה המשפטית הנכונה באשר לזהות הגורמים שחבים בחובת זהירות מושגית וקונקרטית כלפי מאג'ד בגין אירוע הנפילה, וכן על מנת להכריע בטענה של אכיפה בררנית שהעלו הנאשמים בכך שהם הועמדו לדין ובעוד שחברת מקור הפחים ומנהליה לא הועמדו לדין.
בנסיבות אלה, מתחזקת אף יותר המסקנה שעדותם של אבישי ויאיר שסוכם עם ראובן שהביצוע של החלפת גג הגלריה יהיה בדרך של "שני שלבים" היא בגדר סיפורי בדים ועדותו של ראובן שהחלפת הגג בוצעה כמקשה אחת באישורם ובהסכמת של אבישי ויאיר, היא האמת לאמיתה.
הפרות אלה הם "החטאים" המצטברים של כל אחד מהנאשמים שנולדו לאחר "החטא הקדמון". לכן, אין מנוס מהמסקנה שכל אחד מהנאשמים חב ברשלנות רבתי.
בנוסף, נקבע שהטענה של "גורם זר מתערב", דינה להידחות וכן נקבע שטענת "ההסתמכות" שהועלתה על ידי איתן ויאיר, גם היא דינה להידחות.
לאור כל האמור לעיל, הנני מרשיע את כל אחד מהנאשמים, איתן זילביגר, אבישי הרט, יאיר יחיאל, חברת דלק תעשיות בע"מ וראובן מתוק, בביצוע עבירה של גרימת חבלה ברשלנות לפי סעיף 341 לחוק העונשין התשל"ז-1977.