על תכלית הוראה זו עמדה פרופ' חביב-סגל בספרה, ובזו הלשון:
"ראשית, החברה היא החייבת המקורית, ולכן, כל עוד די בשווי נכסיה על מנת לפרוע את החובות, אין כל הצדקה להרמת המסך. שנית, אילמלא חידלות הפרעון, ואילו היו ההתחייבויות שנטלה על עצמה החברה מניבות את הפירות שניצפו מראש, כי אז, היו הרווחים מתגלגלים לכיסה של החברה, ולא לכיסו של בעל מניות או לכיסו של המנהל. לכן, הטלת האחריות האישית על בעל המניות, עוד בטרם מוצו הליכי הפרעון מכיסה של החברה עצמה – יוצרת עוות, המרתיע מפני נטילת סיכונים עיסקיים. שלישית, נורמת ההיתדיינות שהתפשטה לפני תיקון מס' 3, יצרה מצב מוזר שבו נידרש בעל המניות או המנהל לפרוע אישית את חובותיה של החברה, ולאחר מכן, במידת האפשר לתבוע שיפוי מקופת הפרוק...." (שם, בעמ' 324-325 ההדגשות שלי, ר.ר.).
וכן:
"אין ספק שהרמת מסך בגין הקמת חברות סדרתית, אשר מטרתה להונות נושים, הנה שימוש ראוי ומוצדק בעקרון של הרמת המסך. הנוהג של הקמת חברות סדרתית מקיים את מכלול תנאיו של סעיף 6(ג)(2) לחוק החברות. כמו כן, ברמה הנורמאטיבית, עקרון האישיות המשפטית הנפרדת נועד לאפשר ליזמים ולבעלי עסקים להכנס לסיכונים עיסקיים ללא חשש מפני אחריות אישית. העקרון לא נועד לעודד את יצירתם הסדרתית של חובות ללא כסוי. לכן, כאשר מרים בית-המשפט את המסך, ומטיל אחריות אישית על מקים חברות סדרתי, הוא אינו מכרסם בעקרון האישיות המשפטית הנפרדת. אדרבא, בית-המשפט מעגן את אמינותה של הישות המשפטית, ומבטיח שזו לא תשמש לצורך קדומן של פעולות הגובלות בתרמית. לבסוף, מאחר שהקמת חברות סדרתית מהוה משום "שימוש לרעה" במסך ההיתאגדות, הרי שהיא נפלה למסגרתה של הילכת הרמת המסך גם קודם לחקיקה החדשה.
עיקר טענותיה של התובעת בהיבט זה היו כי הגב' סבינה פוסטולסקי, מנכ"לית הנתבעת, הייתה בתפקיד של מנהלת קבוצת הנשים בעמותה.
...
אשר על כן, גם דין התביעה שכנגד להידחות.
הוצאות
בשים לב לתוצאה אליה הגענו, אנו מחייבים את התובעת לשלם לנתבעת הוצאות בסך 1,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך 7,500 ש"ח שישולמו תוך 30 יום שאם לא כן יישאו הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד התשלום בפועל.
לפיכך, ובשים לב לדחיית התביעה החלטנו לחייב את התובעת בהוצאות כמפורט לעיל.