נטען כי בחודש ספטמבר 2018 שוב חזרו ההפרות, ובצמוד לבית הכנסת ניבנתה תוספת בניה לא חוקית – מבנה יביל החורג מהיתר, ללא אישורי בטיחות ועם חיבורים פירטיים לתשתיות.
בתאור העבודה האסורה מצוינת "תוספת בניה מקונס' קלה במפלס הקרקע בשטח של כ-40.0 מ"ר וללא היתר". בהתאם לסעיף 243(ג) לחוק התיכנון והבנייה בית הכנסת ציווה להפסיק מיד את העבודה האסורה המבוצעת בנגוד לחוק (נספח 2 לתשובת הערייה).
לטענת העותרת ומהמסמכים שצורפו לעתירה – ביום 2.1.2019 השיבה העותרת למר טננבוים, וכן למר עמר ולמר עובד המפקח האיזורי כי נושא המקלט אינו רלוואנטי ובפועל בית הכנסת אינו מאפשר גישה למקלט, וכן הוסף כי הערייה מיתעלמת תקופה ארוכה ובאופן שיטתי מתלונותיה בדבר הבנייה הבלתי חוקית בחצר; ביום 16.9.2019 משתלונתה לא טופלה, פנתה העותרת באמצעות ב"כ במכתב התראה טרם נקיטת הליכים לאדריכל העיר, מנהל אגף הנדסה, מהנדס העיר, מנהל המחלקה המשפטית ומנהל מחלקת רשוי עסקים.
ביום 14.10.2020 השיבה לעותרת העוזרת הבכירה למנהלת נציבות תלונות הציבור בלישכת לוד, כי "לפני מספר חודשים הודיעה הערייה לנציבות כי נוכח מצב הדברים ובהתייחס לנגיף הקורונה חל עיכוב בבצוע הפעולות הדרושות לצורך הטיפול המשפטי בנושא. בהמשך נימסר לנציבות שיש קושי ממשי לאתר את בעלי העניין במקום ובעקבות היתערבות הנציבות, הועברו לעירייה פרטיו של מפעיל בית הכנסת, הרב לוי יהושוע, כפי שנמסרו ע"י גב' בינט. בעקבות כך לאחרונה נימסר לנציבות כי בעלי העניין הוזמנו לשימוע וכי הנושא נמצא בטיפול משפטי (העברת דוח על עבירה לבחינת התובעת העירונית). מהאמור לעיל עולה כי הערייה לא השיבה לפניותיכם ולמעשה החלה לפעול בנושא בעקבות היתערבות הנציבות. בנסיבות אלה, הנציבות מצאה את התלונה מוצדקת. יחד עם זאת, בהתייחס לכך שהעירייה פועלת כיום בהתאם לסמכויותיה כחוק, בשלב זה, לא נמצא מקום להמשך בירור בתלונה. היה ויהיה צורך בכך, מוצע כי תבחנו את האפשרות לשקול לפנות בעיניין גם למחלקה הארצית לפיקוח על הבנייה".
ביום 22.10.2020 פנתה שוב העותרת לעיריה באמצעות ב"כ, וביקשה לקבל עדכונים באשר לפעולות שנעשו ונעשות בנוגע לתלונתה; משלא קיבלה תגובה, ביום 5.1.2021 פנתה העותרת בדוא"ל באמצעות ב"כ למנהל היחידה הארצית לאכיפת דיני התיכנון הבנייה, ובה הלינה על היתנהלות הערייה ואוזלת היד הנותנת לשיטתה לגיטימציה להמשך ביצוע העבירות; ביום 7.3.2021 השיבה לב"כ עותרת מרכזת תאום ובקרה ברשות לאכיפה במקרקעין, כדלקמן: "האחריות והסמכות לאכיפת דיני התיכנון והבנייה במרחב התיכנון המקומי, מוטלת על גורמי הועדה המקומית. לועדה המקומית קיימת הזכות לטפל או לא לטפל בעבירות הבנייה בתחום שיפוטה וזאת בהתאם למדיניות האכיפה וסדרי העדיפויות שנקבעו על ידה. אנו פועלים אל מול הועדה המקומית על מנת לקבל את תגובתם והתייחסותם לדברים שהועלו על ידך. אולם, מעיון נוסף בפרטי תלונתך עולה כי מרשתך פנתה ליועמ"ש הועדה המקומית. לכן, ככל שהוחלט על-ידי הועדה המקומית לסגור/לא לטפל בתלונה, יש באפשרותך להגיש ערר למחלקה להנחיית תובעים של פרקליטות המדינה לפי סעיף 64 לחוק סדר הדין הפלילי".
כמפורט לעיל, לפחות מאז חודש ספט' 2020 נמצא התיק על שולחנה של התובעת העירונית וטרם התקבלה בו החלטה.
...
אשר לטענה בדבר אי מיצוי הליכים, אין בידי לקבלה.
לגופו של עניין – דין העתירה דחייה
כאמור, מבקשת העותרת שבית המשפט יורה לעירייה לאכוף את חוקי התכנון והבנייה ולהורות על הריסת המבנה ולהוציא צווים למניעת השימוש ובו והכניסה אליו עד שתבוצע ההריסה.
סוף דבר
העתירה נדחית.