לאחר שבחנתי את הראיות שהגישו בעלי הדין הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להדחות:
בכתב התביעה טען התובע כי "מיד עם הגיע השוטרים לביתו ומבלי להמתין או להתריע בעטו השוטרים בדלת ביתו של התובע ופרצו לתוך הבית בכוח. התובע שהיה מצידה השני של הדלת עף מעוצמת הבעיטה, קיבל מכה ומפרק רגלו הימנית נישברה ויצאה ממקומה" (סעיף 14לכתב התביעה).
התובע העיד בתצהירו כי המישטרה נהגה לעכבו ואף לעצרו מעת לעת וכן לחפש בכליו ובביתו בחשד לאחזקת סם מסוכן, וזאת אף שידעה היטב כי ברשותו אישור רפואי לשימוש בקנביס רפואי.
לטענתו, נדמה כי לכאורה הנתבעת "שמה לעצמה מטרה למרר את חייו" והיא "מתעמרת, מקניטה, מטרידה וממש רודפת אותו באלימות ובתוקפנות קשה, זילזול, השפלה, לעג וקלס" (ראו סעיף 4 לתצהיר התובע).
עם זאת, בחקירתו הנגדית של התובע הסתבר כי התובע הורשע בשנת 2012 בהחזקת סם לשימוש עצמי, ומכאן שלכל הפחות באותו מועד לא אחז ברישיון לאחזקת קנביס רפואי.
...
לטענת הנתבעת יש לדחות את התביעה.
לאור כל האמור לעיל, לא מצאתי כל תימוכין לטענת התובע ולפיה עשו השוטרים שימוש בכוח בלתי סביר כלפי רכושו (דלת ביתו) או כלפי גופו במהלך ביצוע החיפוש: משפעל התובע אקטיבית על מנת לנסות ולמנוע מהשוטרים מלהיכנס לביתו, רשאים היו השוטרים להפעיל כוח סביר על מנת לפתוח את הדלת, כפי שאכן נהגו.
כדברי כב' השופטת א' פרוקצ'יה בע"א 3580/06 עזבון המנוח חגי יוסף ז"ל נ' מדינת ישראל (21.3.2011):
"וזאת להדגיש: גם בהינתן חובת זהירות מושגית וקונקרטית המוטלת על איש המשטרה, קיומו של נזק הנגרם בעקבות פעולת המשטרה אינו בהכרח, כשהוא לעצמו, אינדיקציה להפרת חובת הזהירות. עשוי להיות כי איש משטרה יעמוד בחובת הזהירות הקונקרטית המוטלת עליו, ויפעל כאדם סביר בנסיבות העניין, וחרף זאת ייגרם נזק אגב הפעולה המשטרתית"
(בפסקה 91 לפסק הדין)
אני דוחה אפוא את התביעה.
לאחר שהבאתי בחשבון, מחד גיסא, את טענותיו הקשות של התובע כלפי הנתבעת בדבר רדיפה והתנכלות והפעלת אלימות כלפיו, טענות להן לא נמצא כל בסיס, ומאידך גיסא, את נסיבות חייו של התובע, ובכלל זה את מצבו הגופני עקב האירוע מושא התביעה ואף לפני התרחשותו, אני קובעת כי התובע יישא בהוצאות הנתבעת ושכ"ט עו"ד בסכום כולל של 7,000 ש"ח.
ניתן היום, כ"ג אייר תשפ"ג, 14 מאי 2023, בהעדר הצדדים.