מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחזקת טלפון נייד ברכב בתנועה ללא דיבורית

בהליך ערעור פלילי תעבורה (עפ"ת) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

המערער הורשע בעבירות של שימוש בטלפון בזמן נהיגה, לפי תקנה 28(ב)(1)(א) בתקנות התעבורה, תשכ"א-1961 (להלן: "תקנות התעבורה" או "התקנות"), ונהיגה ברכב שבו הוגבלה היכולת לראות את הדרך והתנועה בה, לפי תקנה 27(ד) בתקנות.
בתשובתו לאישום אמר המערער, כי הוא: "כופר באחזקת הטלפון, בשימוש בטלפון שלא באמצעות דיבורית, כופר באי אחיזה בהגה בשתי ידיים, כופר ביכולת השוטר לראות ביצוע העבירה לאור היות הזכוכיות מושחרות". במהלך פרשת הראיות נשמעה עדותו של המערער.
על פי פירסומי הרשות הלאומית לבטיחות בדרכים[footnoteRef:1], מחקרים בארץ ובעולם מצביעים על קשר הדוק בין שימוש בטלפון נייד בנהיגה לבין עלייה במספר תאונות הדרכים.
...
די בכך כדי לבסס מסקנה לפיה למערער ניתנה הזדמנות סבירה להביא ראיות מטעמו לעניין זה, ולגבש קו הגנה מתאים.
הוא לא הבהיר מהי הדרך שעמדה לפניו להתגונן בפני הרשעתו בעבירה האמורה, חרף הגרסה שהעלה בעניין לפני בית המשפט, אך נמנעה ממנו בשל כך שהוא הופנה לתקנות אחרות מהתקנה בה הורשע בסופו של דבר.
סעיף 184 בחסד"פ מטיל מגבלה על העונש שיוטל על נאשם המורשע במעשה עבירה שהעובדות הנוגעות אליה לא נטענו בכתב האישום.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2021 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

כנגד הנאשם נרשמה, ביום 16/02/20, הודעת תשלום קנס בגין עבירה של אחיזה או שימוש בטלפון, שלא באמצעות דיבורית, בעת שהרכב היה בתנועה (להלן – הדו"ח), בנגוד לתקנה 28(ב)(1)(א) לתקנות התעבורה, תשכ"א – 1961.
לעדותו ישב במושב הנוסע בניידת מישטרה אשר עמדה מוסתרת בין שני בתים במרחק של 10 מטר לערך מן הכביש, כשחזיתה פונה אל מעגל תנועה, והבחין ברכב הנאשם נוסע בתוך מעגל תנועה, מכיוון רחוב פינס ופונה שמאלה לכיוון רחוב דרך ארץ כשהנהג אוחז ביד ימין במכשיר טלפון נייד בגובה החזה.
בעבירות המתרחשות בתוך הרכב כגון שימוש אסור בטלפון נייד או אחזקתו ואי חגירת חגורת בטיחות – יש להקפיד הקפדה יתרה בעת בחינת דיות הראיות, כמותן ואיכותן.
...
אקדים ואציין כי מבחינה עובדתית לא שוכנעתי, מעבר לכל ספק סביר, כי הנאשם אחז בטלפון ביד ימין ולאור הנימוקים להלן, אקבע כי אפשרית היא גרסת הנאשם לפיה נגע ביד ימין במסך הטלפון שהיה מונח במתקן על שמשת רכבו, בעת תנועת רכבו בכיכר, כדי לסגור אפליקציית הניווט שפעלה: מצאתי כי תיעוד נסיבות ביצוע העבירה במסמכים שהוגשו על ידי עדי התביעה ועדויותיהם בפני חסרים פרטים מהותיים: · עדי התביעה לא פרטו מהו פרק הזמן בו הבחינו בביצוע העבירה, מרחק הנסיעה שעבר רכב הנאשם בעת ביצוע העבירה לכאורה ומה היתה מהירות נסיעת רכב הנאשם.
ר' גם אמרת אגב של כב' הש' העמית י. צלקובניק בעפ"ת (מחוזי מרכז) 2345-07-21 דברשוילי ג'ינו נ' מדינת ישראל (22.01.21): "ב"כ המערער ביקש לתמוך טיעונו בפסק הדין שניתן בבית משפט לתעבורה בחיפה בתת"ע 12593-02-19 ובתיק בית הדין הצבאי לתעבורה 67/19, אולם עסקינן על פי העובדות שהתבררו בשני המקרים, שלא כבעניינו של המערער, כי מדובר במכשירי טלפון שהיו מותקנים במתקן קבוע ברכב, שבהם נעשה שימוש אינהרנטי לקבלת שיחה או לסילוק פרסומת מתצוגת ניווט, בלחיצה בודדת." מאמירה זו נלמד כי כב' בית המשפט המחוזי מאמץ את המסקנה לעיל – נגיעה בודדת במסך הטלפון המונח במתקן קבוע ברכב – אינה אסורה.
לאור כל האמור לעיל, ומאחר שלא שוכנעתי מעבר לכל ספק כי הנאשם ביצע את העבירה המיוחסת לו (אחיזה בטלפון נייד אגב תנועת הרכב) ולאור מסקנתי כי מותרת נגיעה בודדת במסך הטלפון לשם כיבוי אפליקציית הניווט או הפעלתה, החלטתי לזכות את הנאשם, ולו מחמת הספק.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2017 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

ב"כ המאשימה: מברשת להרשיע, יש דוח של תצפיתן שהעיד מה ראה, את צורת האחזקה, צבע המכשיר, המרחק שלו מהנאשם ורכבו, השוטר שעצר אותו עצר על פי דיווח של התצפיתן לאחר שאישר כי זה הרכב שבצע את העבירה, וגם פורטו פרטי הצבע , סוג ומספר הרכב.
הכרעת דין לנאשם ניתנה הודעת תשלום קנס לפיה נהג ברכב והשתמש בטלפון שלא באמצעות דיבורית, בנגוד לתקנה 28 (ב) לתקנות התעבורה.
העד העיד , כי במסגרת מבצע אכיפה שנערך בצומת עמד על אי התנועה צפה על התנועה המגיעה מכוון נתב"ג , הבחין ברכב הנאשם, כאשר הנאשם מחזיק במכשיר טל' נייד כהה ביד ימין בצמוד לאוזן שמאל ושפתיו נעות.
...
לאחר ששמעתי גרסאות הצדדים, הנני מעדיפה גרסתם של עדי התביעה.
לאור האמור לעיל, מצאתי כי הנאשם בצע את העבירה המיוחסת לו ב כתב האישום והנני מרשיעה אותו בהתאם.
לאור האמור לעיל, לאחר שעיינתי בלגיון הרשעותיו של הנאשם כאשר הוא מחזקי ב רישיון נהיגה משנת 2003 ולחובתו 17 הרשעות, ביניהן מלבד העבירות הזהות עבירות של אי ציות לתמרורים, נהיגה במהירות, אי ציות לשוטר, נהיגה באור אדום, ולאחר ששמעתי טיעוני הצדדים לעונש, כאשר המאשימה לא עתרה לפסילה בפועל, הנני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: דנה את הנאשם לתשלום קנס בסך 1200 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2018 בשלום קריית גת נפסק כדקלמן:

כשהשוטרת ביקשה מהנאשם להציג רישיון נהיגה החל הנאשם לצעוק על השוטרת ואמר לה "לא רוצה להביא לך מה תעשי?" כשביקשה ממנו לצאת מהרכב החל הנאשם לנהוג ברכב בדרך נמהרת ורשלנית שיש בה כדי לסכן חיי אדם בכך שנסע במהירות, עקף רכבים מימין ומשמאל, עקף פעמיים כלי רכב תוך חציית קו הפרדה רצוף, כל זאת כשהשוטרת נוסעת בניידת מאחוריו וצופרת לו. בהמשך ניידת נוספת כרזה לנאשם לעצור והנאשם נעצר לאחר 100 מטר.
לנאשם הרשעות בעבירות של קפוח זכות השמוש בדרך (הרשעה אחרונה אף מאוחרת להרשעה בתיק זה), אי ציות לתמרורים, שימוש בטלפון תוך כדי נהיגה שלא באמצעות דיבורית, אי חגירת חגורת בטיחות, נהיגה במהירות העולה על המותר , אי שמירת רווח, כניסה לצומת באור צהוב (ת.ד.) ועוד.
לקחתי בחשבון את המלצתו העונשית של שירות המבחן להטיל על הנאשם צו מבחן לצורך שלובו בתוכנית לעברייני תנועה וכן צו של"צ. לאחר שלקחתי בחשבון כל אלה, מצאתי הצדקה לגזור את עונשו של הנאשם ברף התחתון של המיתחם בכל הנוגע לרכיב המאסר.
השל"צ יבוצע במתנ"ס רכסים בתפקיד אחזקה בהתאם לתכנית שגובשה על ידי שירות המבחן ובפיקוח שרות המבחן.
...
ככלל, כל הרשעה עלולה לגרום נזק כזה או אחר למורשע, ועדיין הכלל הוא הרשעה – והימנעות מהרשעה היא החריג.
לא שוכנעתי כי הפגיעה בתדמיתו של הנאשם מצדיקה ביטול הרשעתו בתיק זה. הנאשם לדבריו לא סיפר על המקרה לא לאשתו ולא לקרובים לו. דבריו אלו אינם מתיישבים עם האמור בתסקיר שירות המבחן לפיו שירות המבחן עצמו נפגש עם אשת הנאשם, וזו מסרה לשירות המבחן כי התנהגותו באירוע הינה חריגה מאוד להתנהלותו בדרך כלל.
ראו רע"פ 9118/12 אלכסנדר פריגין נ' מדינת ישראל; ע"פ 1170/15 פלוני נ' מדינת ישראל; רע"פ 8344/15 מחאמיד נ' מדינת ישראל; רע"פ 2208/16 גוהר נ' מדינת ישראל; ע"פ 9044/11 מדינת ישראל נ' אלמליח, ע"פ 3472/11 פלוני נ' מדינת ישראל) לאור כל האמור לעיל אני קובעת כי אין הצדקה להורות על ביטול ההרשעה.

בהליך תיק תעבורה (תת"ע) שהוגש בשנת 2022 בתעבורה מחוז מרכז נפסק כדקלמן:

כנגד הנאשם נרשמה, ביום 13/05/20, הודעת תשלום קנס בגין עבירה של אחיזה או שימוש בטלפון, שלא באמצעות דיבורית, בעת שהרכב היה בתנועה (להלן – הדו"ח), בנגוד לתקנה 28(ב)(1)(א) לתקנות התעבורה, תשכ"א – 1961.
לעדותו ישב במושב הנהג בניידת מישטרה אשר עמדה בחניון מכבי האש בעיר אלעד, כשחזיתה פונה אל רחוב יהודה הנשיא, הבחין ברכב הנאשם נוסע ברחוב יהודה הנשיא ממזרח למערב, כשהוא חולף בניצב אליו, והבחין דרך חלון ימני קדמי של רכב הנאשם כי הנאשם שהיה לבד ברכב, אוחז ביד ימין בהגה וביד שמאל במכשיר טלפון נייד שחור קרוב לפניו.
בעבירות המתרחשות בתוך הרכב כגון שימוש אסור בטלפון נייד או אחזקתו ואי חגירת חגורת בטיחות – יש להקפיד הקפדה יתרה בעת בחינת דיות הראיות, כמותן ואיכותן.
...
האופן בו תיקן השוטר טעותו אכן גרם לנפילת אי דיוקים בין הדוח המקורי לעותק שנמסר לנאשם ולזכ"ד שנרשם (ת/3), אולם אי דיוקים אלו אינם מהותיים לבירור האשמה ושוכנעתי כי נעשו בתום לב. ייתכן ואכן האופן בו פעל השוטר אינו עולה בקנה אחד עם הנחיית מדור תעבורה (נ/4), אולם אין בכך כדי להצדיק הטלת דופי ביושרו של השוטר, כפי שנעשה על ידי ב"כ הנאשם.
יחד עם זאת, לאור כל האמור לעיל, לא שוכנעתי מעבר לכל ספק כי הנאשם ביצע את העבירה המיוחסת לו (אחיזה בטלפון נייד אגב תנועת הרכב) ולכן החלטתי לזכות את הנאשם, ולו מחמת הספק.
המזכירות תשלח העתק החלטתי לצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו