אך לאור עברו הפלילי של המערער, אשר הורשע בעבר בעבירה של אחזקת אגרופן או סכין למטרה לא כשרה, והוא חזר לסורו, ועבר שוב את אותה עבירה, למרות עונש מאסר מותנה של 6 חודשים, שהוא בר הפעלה במקרה דנן, אין מקום להטלת עונש לריצוי בעבודות שירות, במיוחד לא בנסיבות הנוכחיות לאחר ההרשעה והענישה בתיק הנ"ל בבית המשפט המחוזי בחיפה.
...
לישיבה שלישית הוא לא התייצב, ובסופו של דבר ביום 16/4/12, הודה המערער במיוחס לו בכתב האישום והורשע בעבירה הנ"ל. כב' השופטת ארגמן הפנתה את המערער אל שירות המבחן למבוגרים, כדי לקבל תסקיר לגביו, וכן, כך החליטה, "מבלי שהדבר יהווה אינדיקציה באשר לענישה אשר אשית על הנאשם, אני גם מעבירה את עניינו לממונה על עבודות השירות על מנת לקבל חוות דעת אודות כשרותו ומסוגלותו לרצות מאסר בעבודות שירות".
לבית משפט קמא הוגשו שני תסקירים לגבי המערער.
בהתחשב בתיק הנוסף בו הועמד לדין המערער בבימ"ש המחוזי חיפה, ציינה כב' השופטת ארגמן כי "גם על פי האמור בתסקיר עולה תמונה של נאשם אשר ניהל אורח חיים עברייני" והשתכנעה כי אין במערער "כל כוונה אמיתית לשינוי אורח חיים והפנמת הבעייתיות בהתנהגותו, שהרי במהלך הקשר עם שירות המבחן.... כשהוא מודע לחומרת מצבו, היה [המערער] מעורב בעבירות חמורות עד כדי הגשת אישום בבימ"ש מחוזי".
כב' השופטת ארגמן לא קיבלה את המלצת שירות המבחן בדבר הטלת מאסר בפועל לתקופה שאפשר לרצותו בעבודות שירות והגיעה למסקנה כי "הנאשם במו התנהגותו מצביע על כך שהוא אינו מעוניין להשתקם בכל אופן אינו מעוניין להשתקם מעבר לאמירות שאין מאחוריהן דבר, ועל כן אין לביהמ"ש מנוס אלא להעדיף את האינטרס הציבורי וליתן עדיפות לעקרון הגמול בדרך של הפעלת המאסר על תנאי והשתת מאסר בפועל במצטבר, בצד ענישה הצופה פני עתיד". לאור זה נגזרו על המערער העונשים המפורטים לעיל.
בכל הקשור להתייצבותו של המערער בפני הממונה, נראה לנו כי היה זה נכון יותר לו הייתה הערכאה הראשונה מאפשרת למערער פעם נוספת, אף ביום 30/9/13, לאחר שכבר הוחלט שלא תהיינה דחיות נוספות, להתייצב בפני הממונה על עבודות השירות, שכן משהתברר שמקור התקלה הוא בעבודת מזכירות ביהמ"ש, לא היה צריך לזקוף זאת, תוך ייחוס חומרה יתרה, לחובת המערער או למחדלו של בא כוחו, בכך של דאג לעקוב אחר הנעשה, כך שהתקלה תמוזער וההתייצבות בפני הממונה תתבצע בכל זאת, עוד לפני הישיבה שנקבעה ליום 30/9/13.
אנו מחליטים על כן, לדחות את הערעור.