בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב
ב"ל 31913-12-21
13 פברואר 2023
לפני:
כב' השופטת ערמונית מעודד
המערער
אלדר בן מוחה
ע"י ב"כ: עו"ד ינון תמרי (סיוע משפטי)
המשיב
המוסד לביטוח לאומי
ע"י ב"כ: עו"ד ירון לוין
פסק דין
תמצית העובדות וטענות הצדדים
המערער הגיש תביעה למשיב לקבלת קצבת נכות כללית וועדה מדרג ראשון קבעה כי למערער נכות זמנית נפשית בהתאם לתוספת לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), התשט"ז-1956 בגין הליקויים הבאים:
10% בהתאם לפריט ליקוי 34(ב)(2) לתקנות בגין "הפרעות במצב הרוח, הפרעות חרדה, הפרעות תלויות דחק, הפרעות סומטופורמיות והפרעות אכילה" – בתחולה מעל 15 חודשים;
40% בהתאם לפריט ליקוי 33(א)(4) לתקנות בגין "הפרעות נפשיות אורגאניות, סכיזופרניה והפרעות דלוזיונליות" –בתחולה מיום 1.10.2020.
...
לטענת המערער יש לקבל את הערעור ולהחזיר את עניינו לוועדה לבחינה נוספת בשל הנימוקים הבאים:
הוועדה לא התייחסה לכך שהמערער אובחן כסובל מפוסטראומה בשירותו הצבאי, כפי שעולה ממכתבו של ד"ר דיסקין.
לטענת המשיב יש לדחות את הערעור:
הערעור הוגש באיחור באופן המגבש טענת התיישנות, שכן הוועדה התכנסה ביום 30.6.21 והערעור הוגש בחודש 12/2021.
אין בידי לקבל טענה זו אשר לא נתמכה ולו בראשית ראיה ביחס לתקופה הרלבנטית וזאת אף בשים לב לבדיקת הוועדה אשר מצאה בבדיקתה כי "המערער מאורגן בהתנהגותו ודבריו. ללא הפרעות בבוחן המציאות".
מבלי לגרוע מהאמור, אף אם הייתי מקבלת את טענת המערער, לא מצאתי כי נפלה טעות משפטית בהחלטת הוועדה אשר מצדיקה את השבת עניינו של המערער לפתחה בשנית, ואנמק.
חרף האמור, המערער לא המציא תיעוד רפואי כאמור ואף לא מצאתי מקום להיעתר לבקשת אמו של המערער, בסעיף 6 לתצהירה מיום 28.12.22, למתן צו להמצאת דוח הרופא המחוזי אשר הוגש לתיק הפלילי שהתנהל כנגד המערער וזאת משני טעמים: האחד - כלל לא ברור האם בקשה זו הינה על דעת המערער (אשר לא הוכח כי אינו כשיר לנהל את ההליך בהתאם לכללים הקבועים בדין);
השני - מקובלת עלי טענת המשיב לפיה מאחר שהתיעוד הרפואי (אשר תוכנו אינו ידוע) לא עמד בפני הוועדה, הרי שלא ניתן לומר כי נפל פגם במלאכתה.
סוף דבר
הערעור נדחה.