בפרוטוקול הועדה נקבע כדלקמן:
"הגיע עו"ד ללא עורר והציג טענותיו כפי שמצוין בפרוטוקול. הוועדה החליטה להיענות לבקשתו של עו"ד ודנה בעיניינו של המערער על סמך מסמכים שנמצאו בתיק ושהיו ועמדו בפני הוועדה הרפואית האחרונה. לפי כך שקלה הוועדה השפעות כל ליקוי על כושר עבודתו, לגבי ליקוי פסיכיאטרי קובעת הוועדה שלמרות הליקוי העורר מסוגל לעובד אך לא בעבודה שיש בה לחץ נפשי לגבי ליקוי בגין עודף משקל אין לכך השפעה על כושר עבודתו. בגין ליקוי גסטריטיס אין השפעה על כושרו. הוועדה גם ראתה מסקנות רופא הפוסק הקובע שמסוגל לעבוד יום עבודה מלא, כך גם קובעת עובדת השקום בדוח שלה שהעורר מסוגל לעבוד יום עבודה מלא. הוועדה גם שקלה את השפעה המצטברת של סה"כ הליקויים על כושר עבודתו שלמרות הליקויים והסימפטומים העורר בהחלט מסוגל לעבוד יום עבודה מלאה במיגבלות שצוינו לעיל בעבודה חרושתית המתבצעת לרב ליד שולחן עבודה מסוג הרכבות אריזה ומיון בעבודות אלו אין צורך בהכשרה מקצועית ולרב אין בהם לחץ נפשי. לפי כך הוועדה דוחה את הערר. יש לציין שהוועדה אינה נענית לבקשתו של ב"כ העורר לבוא ולשוחח עם העורר. נימסר לב"כ שאם לדעתו יש החמרה במצב בריאותו לאור מסמכים שהציג לוועדה עליו להגיש בקשת החמרת מצב בוועדה רפואית. לפי כך דוחה הוועדה את הערר."
3.
בהקשר זה הפנה המערער לתקנה 11 לתקנות הביטוח הלאומי (ביטוח נכות) (קביעת אחוזי נכות רפואית, מינוי ועדות לעררים והוראות שונות), התשמ"ד-1984.
בהקשר זה נקבע, כי הואיל והועדה לעררים (אי כושר), להבדיל מועדה רפואית לעררים, פועלת בתחום שאינו מחייב ידע מיוחד בשדה הרפואה, רשאי בית הדין להתערב בהחלטתה, אך רק במקרים קצוניים הגובלים באי סבירות שכמוה כטעות שבחוק (דב"ע שם/1318-01 עטיה נ' המוסד לביטוח לאומי, פד"ע טו 60 (להלן: עניין עטיה)).
...
יחד עם זאת, מקובלת עלי טענת המשיב, כי מדובר בוועדת אי-כושר אשר ככלל אינה נדרשת לערוך בדיקה קלינית למבוטח, ומשכך, לא ניתן לומר כי נפל פגם מהותי בעבודת הוועדה (ב"ל (נצ') 2948/03 דידו אביבה נ' המוסד לביטוח לאומי (23.5.2004); ב"ל (ת"א) 5948/05 שמואל חובשי נ' המוסד לביטוח לאומי (16.5.2006)).
לאור כל האמור, הערעור מתקבל כך שעניינו של המערער יוחזר לוועדה, באותו הרכב, על מנת שתשקול בשנית ותנמק את החלטתה בדבר יכולתו של המערער לעבוד יום עבודה מלא, ותתייחס בהקשר זה באופן מפורש לפריט הליקוי שממנו סובל המערער – 34(ב)(4), לפיו קיימת למערער הגבלה ניכרת של כושר העבודה.
בנסיבות העניין, ישלם המשיב למערער שכ"ט עו"ד בסך של 3,500 ₪, אשר ישולמו בתוך 30 ימים מיום מתן פסק דין זה, אחרת יישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד זה ועד למועד התשלום בפועל.