מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אחוזי נכות בגין סימפונות הריאה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אשר לתפקודי הריאות קבעה הועדה כי לא מיתקיים קשר סיבתי בין מחלת הקורונה לבין מחלת הריאות ממנה סובל המערער, בשל שלושה טעמים: ראשית, היות התובע מעשן כבד, כ- 33 סיגריות ליום, משך כ -30 שנים; שנית, תוצאת בדיקת ה- CT של בית החזה מיום 10/06/2019 ממנה עולה כי קיימים בריאותיו של המערער סימנים של מחלה בסמפונות הקטנים על רקע עישון ואמפיזמה ריאתית; ושלישית- העובדה שבתקופת היות המערער חולה קורונה לא אושפז, לא סבל מדלקת ריאתית, ולא היו סימנים למחלה ריאיתית כלשהיא.
טענות המערער בדבר ניכוי מצב קודם, אינן רלבאנטיות לענייננו שכן הועדה לא קבעה למערער נכות בגין מחלת הקורונה בה לקה בעבודתו וניכתה ממנה אחוזי נכות בגין מצב קודם, אלא קבעה, כאמור, כי לא מיתקיים קשר סיבתי בין מחלת הקורונה לבין הנכות הנוירולוגית והליקוי בתפקודי הריאות מהם הוא סובל.
...
טענת המערער בדבר החלפת הרכב הוועדה, אף היא דינה להידחות, שכן גם לטענת המערער עצמו, בסופו של דבר לא נוצר קשר עסקי בינו לבין פרופ' שטרן.
טענת המערער כי העובדה שפנה לפרופ' שטרן על מנת שיתן חוות דעת בעניינו מהווה עילה להחלפת הרכב הוועדה, דינה להידחות, שכן המערער עצמו טען, כי בסופו של יום, לא ניתנה חוות דעת כאמור, ומאחר שהמערער לא העלה טענות בעניין זה בזמן אמת.
סוף דבר הערעור נדחה.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2006 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

שקלול דרגות הנכות השונות נעשה באופן הבא: -בגין מצב הריאות ודלקת הסימפונות-קבעה הוועדה למערער נכות בשיעור 60%, לפי פריט 5(1)(ד) למבחנים.
משלא הסתמכה הועדה על נתונים מוכחים שאובחנו במערער בטרם קרות תאונת העבודה, והמצביעים על 'מצב קודם' התואם סעיף מסעיפי הליקויים (לרבות תוך התאמה), לא היה מקום לנכות אחוזי נכות בשל מצב קודם מנכותו הכוללת של המערער.
...
אשר על כן יש להשיב את עניינו של המערער אל הועדה, על מנת שתסביר כיצד הגיעה למסקנה שמצב ריאותיו של המערער טרם יום 5/5/02 הצדיק קביעת דרגת נכות בשיעור 40%.
לסיכום 19.
אני מקבל את הערעור ומורה על השבת עניינו של המערער אל הועדה, על מנת שהועדה תפעל כאמור בסעיפים 13, 16 ו-18 לעיל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ועדה רפואית מדרג ראשון קבעה למערער 80% אחוזי נכות בגין מחלת הריאות וייחסה 75% מנכותו לעישון ו-25% מנכותו לגורם התעסוקתי.
סובל מקוצר נשימה ומאמץ מינימלי שיעול לחתי, מטופל במשאף סטרואידים ומרחיבי סמפונות.
...
סבורני כי עצם הצורך לפרש ולהסביר את כוונתה האפשרית של הוועדה באמצעות ב"כ המשיב, מלמד כשלעצמו על אי הבהירות שבהחלטת הוועדה.
כללו של דבר – הגעתי לכלל מסקנה כי הוועדה לא נימקה כדבעי את קביעתה כי יש לייחס 60% ממחלת המערער לעישון ומכאן שנפל פגם משפטי בהחלטתה.
סוף דבר דין הערעור להתקבל כדלקמן: עניינו של המערער יושב לוועדה הרפואית באותו הרכב על מנת שתשקול בשנית קביעתה תוך התייחסות לאמור בסעיף 2 לחוות דעתו של ד"ר פרוכטר ולקביעתו כי יש לייחס לגורם התעסוקתי מחצית מהנכות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה נצרת נפסק כדקלמן:

ביום 18/8/2020, שבה הועדה והתכנסה והותירה את קביעתה לפיה למערער נכות בשיעור 46%, לפי הפרוט הבא: 20% נכות בגין CHA לפי פריט 3 ג' בתוספת (חלק א') לתקנות הביטוח הלאומי (קביעת דרגת נכות לנפגעי עבודה), תשט"ז-1956 (להלן: "התוספת"), 15% נכות בגין הגבלה בע"ש מתני לפי פריט 37(2) א-ב לתוספת ו- 20% נכות בגין מחלת ריאות לפי פריט 5(1)א לתוספת.
תיפקודי הנשימה אשר צוטטו על ידי הועדה היו בעקבות אותו שימוש במרחיבי סימפונות על רקע מחלת הריאה ממנה סובל.
עיקר טענות המשיב – הועדה יישמה את פסק הדין אשר מכוחו היתכנסה, ואשר הורה על החזרת עניינו של המערער לדיון בשני עניינים: הראשון על מנת שתבהיר את קביעת אחוזי הנכות לאור בחירת פריט הליקוי בגין הליקוי הריאתי.
...
בבדיקה קלינית אובחן הגבלה המתאימה לנכות שנקבעה בועדה קודמת אי לכך הערר נדחה.
דיון הכרעה – לאחר שבחנתי את טענות הצדדים, וכלל החומר אשר בתיק, הגעתי למסקנה לפיה דין הערעור להתקבל, וזאת מן הנימוקים אשר יפורטו להלן.
בהתכנסותה ביום 18/8/2020, ציינה הוועדה כי המערער סובל מקופסקליוזיס סימן על שם אדמס חיובי, "עקמת גבית מורה לצד ימין". צוין כי המערער לא נותח ועל כן "לא בוצע שום קיבוע הגורם להגבלה נוספת של התנועה". כן צוין כי "בבדיקה קלינית אובחן הגבלה המתאימה לנכות שנקבעה בוועדה קודמת אי לכך הערר נדחה". אלא שלמקרא הסברי הוועדה, עדיין לא ברור, למי שאינו רופא, מדוע העריכה הוועדה את נכותו של המערער בשיעור 15% דווקא ולא בשיעור 20%, על בסיס אותם ממצאים אותם היא מציינת.
סיכומו של דבר, הערעור מתקבל כך עניינו של המערער יוחזר, לוועדה רפואית לעררים (נכות כללית) בהרכב חדש, על מנת שתדון בערר המערער על החלטת הוועדה מדרג ראשון.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2006 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

המערער פנה שוב לוועדה רפואית עליונה, שהחליטה ביום 12.1.00 להעלות את אחוז נכותו בגין שחפת הריאות ל-30%.
עוד קבע בית המשפט, שלגבי הריאות שגתה הועדה הרפואית שלא קבעה אחוזי נכות לגבי שלוש פגימות שונות: (א) כריתת האונה, (ב) דלקת קרום הריאה והידבקויות, (ג) דלקת כרונית של הסימפונות (ברונכיטיס).
...
במצב דברים זה, אנו סבורים שהועדה איזנה נכונה בין האינטרסים, והאריכה את התקופה שבגינה ישולם "שיעור מעודכן" מ-10 ל-15 שנים.
פרק זמן זה משקף לטעמנו את העיכוב בתשלום שניגרם בעטיה של המשיבה, ולמצער, אינו חורג מגדר הסביר באופן שמצדיק היתערבות של ערכאת הערעור.
סוף דבר הערעור נדחה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו