לפניי תביעה להחזר כספי בגין ביטול חבילת נופש שרכשו התובעים, אזרחים ותיקים, מהנתבעת, ובגינה שילמו לה סך בשקלים חדשים של 7,000 דולר ארה"ב (להלן: "העסקה")
אין מחלוקת כי התובעים, אשר הישתתפו בעבר בטיולים מאורגנים של הנתבעת, הזמינו ביום 9.6.2021 מהנתבעת טיול לאיסלנד, אליו היו אמורים לצאת ביום 19.8.2021, ואת השתתפותם בו ביטלו ביום 8.8.2021.
לאור האמור לעיל קבע בית המשפט המחוזי כי בנסיבות דשם, בהן הצרכנית חיפשה במרשתת נופש, בחנה את אתר העוסק, פנתה אליו וביקשה לצאת לנופש ספציפי, ואכן הזמינה אליו כרטיסים, אותם ביקשה לבטל כעבור יותר מ-14 יום, אין הצרכנית זכאית להשבת כספי העסקה.
עוד ראוי לציין כי נציג הנתבעת העיד שבחודש אוגוסט 2021 איסלנד הייתה אחד היעדים היחידים אליהם ניתן היה לטוס (בשל התפשטות מחלת הקורונה), וזו הסיבה, להשערתו, כי הנתבעים בחרו ביעד זה. בנוסף, נציג הנתבעת העיד כי בשל מדיניות הביטולים הקשיחה של ספקי השירותים של הנתבעת, זו לא קיבלה החזר כלשהוא בגין הסכומים ששילמה לספקים עבור השירותים שהתובעים אמורים היו לקבל.
...
התובע לא הכחיש שקיבל את המסרונים, העיד ש'יתכן' שקראם, ויתרה מכך הוא צרף העתק מהם לכתב התביעה כנספח א.
לאור האמור לעיל הנני קובעת כי התובעים היו מודעים למדיניות הביטול של העסקה, ולכל הפחות כי היה עליהם להיות מודעים לה, וכי הנתבעת עשתה כל שביכולתה כדי לידע את לקוחותיה בכלל והתובעים בפרט במדיניות זו ולעודדם לעשות ביטוח לדמי הביטול הגבוהים במיוחד בטיול זה, אך התובעים לא שעו להמלצה זו, וסיבותיהם, שלא הובהרו בפניי, עמם.
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות, שמעתי באריכות את הצדדים ועיינתי במוצגים שהוצגו ובהודעת התובעים מיום 3.4.22, כמו גם נתתי דעתי להוראות חוק הגנת הצרכן ותכליתו ולפסיקה הנוגעת לפרשנות הוראות אלו, הגעתי למסקנה כי העסקה שכרתה בין הצדדים אינה בבחינת עסקת מכר מרחוק, ולחלופין כי התובעים לא עמדו בנטל להוכיח כי יש להחיל בעניינם את הוראות סעיפים 14ג1 ו14ה(ב)(1) לחוק הגנת הצרכן, ולכן דין התביעה להידחות:
במקרה דנן לא הוכח בפני שההתקשרות בין התובעים לבין הנתבעת נעשתה בעקבות שיווק מרחוק, וכן כי נעשתה 'פניה' של הנתבעת אל התובעים על דרך של פרסום כלשהו.
סוף דבר
נוכח כל האמור לעיל, התביעה נדחית.