בנוסף לאי העדתו של מר ירון אדיב, הנתבעת לא העידה את העדים המתאימים להוכחת טענותיה בדבר מהות רכיב הבונוס, ובפרט לא העידה עד שיבהיר מדוע הוכתר הרכיב שלטענתה מהוה תשלום עבור שעות נוספות בכותרת "בונוס", ותחת זאת טענה בלשון רפה כי מדובר בבעיות טכניות בהגדרת מערכת השכר.
כמו כן, התשלום המוגדל ייעשה לאחר 8:36 שעות עבודה, תוך שיובהר כי הקף השעות הנוספות נעשה על פי דוחות הנוכחות, כאשר החישוב עבור התקופה שבין ספטמבר 2011 לחודש אוקטובר 2013, בגינה אין בנמצא דוחות נוכחות, נערך על בסיס 9 שעות עבודה נוספות מידי יום.
והשווה, התובע ביצע בממוצע כ-35 שעות נוספות בחודש, זאת מבלי להיתחשב בחודשים בהם שהה בעבודה באופן חלקי עקב מחלה, חופשה או חג.
למעשה אם תיתקבל טענת התובע לפיה יש לראות בתוספת חלק משכר הבסיס, הרי שייוצר מצב אבסורדי בו התובע מרויח 19,000 ₪ ברוטו ובתוספת שעות נוספות - כלומר התובע ישתכר שכר העולה על זה של מנהליו.
האם זכאי התובע להפרשי תשלום עבור שעות נוספות, והאם הוא סרב להחתים שעון נוכחות?
לנוכח קביעתנו לעיל, הרי שהתובע אינו זכאי לתשלום נוסף בגין עבודה בשעות נוספת שכן יש לראות בתוספת הגלובלית תשלום מלא עבור עבודתו בשעות נוספות.
עם זאת, לפי סעיף 25(א)(2) לחוק שעות עבודה ומנוחה, תשי"א -1951 (להלן -חוק שעות עבודה ומנוחה) "מעסיק נידרש לנהל 'פנקס שעות עבודה' וכל עוד אינו מתבצע באמצעים דיגיטאליים או אלקטרוניים, צריך לכלול חתימה של העובד ושל הממונה מטעם המעסיק." סעיף 26ב לחוק הגנת השכר קובע כי אי עריכת דוחות נוכחות, בנגוד לדין, מעבירה את נטל הוכחת השעות הנוספות עד גבול של 15 שעות לשבוע, או עד 60 שעות לחודש, לכתפי המעסיק ובילבד שהעובד יתמוך את טענתו לעבודה בשעות נוספות בתצהיר.
...
לבסוף טענה הנתבעת בענין זה כי יש לדחות את התביעה גם מחמת השתק ומניעות מקום בו התובע גרם לה לנזק ראייתי של ממש לאור חלוף השנים והקושי בשמירת מסמכים והצורך להסתמך על זיכרון עדים ולכן ומקום בו הוא הציג לפניה מצג לפיו תנאי העסקתו מקובלים עליו, הרי שטענות נגד אותם תנאי העסקה בדיעבד מקימות טענות מניעות והשתק.
למעלה מן הצורך נציין כי לנוכח השתלשלות האירועים על ציר הזמן בצירוף העובדה שהתובע סירב להצעות הפשרה מטעם הנתבעת, סביר יותר שהוא אכן גמר בדעתו לסיים את העסקתו אף מבלי שקיבל את עמדת הנתבעת, שלא עקב אי ביצוע מלוא ההפרשות אלא עקב רצונו לקבל תשלום עבור שעות נוספות בנוסף לרכיב הבונוס, זאת באופן המנתק את הקשר הסיבתי בין עזיבתו לבין ההרעה הנטענת.על כן, התביעה לתשלום פיצויי פיטורים - נדחית.
התובע כפר בטענה זו.
דיון והכרעה
כבר בראשית הדברים ייאמר כי דין טענה הקיזוז להידחות.
סוף דבר -
משדחינו את רוב רכיבי התביעה וכן את טענת הקיזוז שהעלתה הנתבעת, הרינו מחייבים אותה לשלם לתובע סכום של 24,585 ₪ בגין הפרשי תשלום עבור עבודה בשעות נוספות.