עד כמה שהבנתי משגת, והתקשיתי להבין מהי עילת התביעה, מתוך בליל הטענות שנטענו על ידי התובע בתביעתו, הסעד המבוקש על ידי התובע בתביעתו, הנו סעד הצהרתי, לפיו אין לתובע חוב ארנונה כלפי עריית חיפה, וזאת בשל זכותו של התובע לקזז כנגד חוב הארנונה הנטען, את הנזקים שגרמה לו הערייה, בשל עיכוב הרישיון לאולם שמחות שהיה בבעלותו ובבעלות אחיו.
כפי שנקבע בעיניין יהויכין [רע"א 7551/00 פוקס נ' קצנלבוגן, פ"ד נו(1) 253, 256 (2001)]: "זהותו של בית-המשפט נקבעת בכל מקרה קונקריטי בהתאם לתוכן הסעד ההצהרתי המבוקש. בפרט כאשר ההצהרה מכוונת כלפי זכות שניתן להעריך את שווייה הכספי הרי שהסמכות נקבעת על-פי סכום התובענה. כאשר לא ניתן להעריך את שווייה, על התובענה להידון בבית-המשפט המחוזי מכוח סמכותו השיורית".
כפי שהובהר לעיל, שוויה הכספי של התובענה, במקרה שלנו, הולם את סמכותו של בית המשפט השלום, ולא של בית המשפט המחוזי.
אחרית דבר:
לאור מסקנותיי דלעיל, אין לי צורך לידון ביתר טענות הסף שהועלו על ידי עריית חיפה, שאף הן טענות רציניות הראויות להיטען, ושלא מצאתי להן מענה הולם בתגובת התובע, ובכלל זה טענת ההתיישנות, בשים לב לכך שהמעשים ו/או המחדלים המיוחסים לעריית חיפה, ארעו בשנים 2002-2001, היינו: לפני 12 שנה, כמו גם טענת עריית חיפה הנסמכת על תביעתו של התובע כנגדה במסגרת ת"א (מחוזי חי') 645/05 אחים טופז יהלומים נ' בנק הפועלים בע"מ (פורסם בנבו, 26.3.2007), כי הנזקים הנטענים לא נגרמו לתובע, אלא לחברה שבאמצעותה ניהל את אולם השמחות ("ברוך תלתן").
...
ככל שהדברים אמורים בעיריית חיפה, די אם אזכיר את התביעה נשוא ת"א (מחוזי חי') 977/08 שהוגשה נגד בנק לאומי, המפקח על הבנקים ועיריית חיפה, ונמחקה בסופו של דבר לאחר שכב' השופט רניאל דחה את הבקשה לפטור מאגרה בקבעו כי: "התביעה בגין הפרת חובה ע"י הנתבעת נראית מפוקפקת. זאת ועוד. הנזק הנטען על פי חוו"ד רו"ח רוקר שנעשתה על בסיס השערות בעלמא ועל פי תחושות, למרות קיומה של הנהלת חשבונות לעסק פעיל".
כן ראוי להזכיר את התביעה נשוא ת"א (מחוזי חי') 17972-01-10 טופז נ' עיריית חיפה (פורסם בנבו, 11.9.2011), בה הגיש התובע כנגד עיריית חיפה, תביעה ע"ס של 100 מיליון ₪ (!) בשל העיכוב במתן רישיון עסק לאולם השמחות "אור הירח" שהיה בבעלותו ובבעלות אחיו.
החלטתי כי התביעה אינה מגלה עילה, ייתרה את הצורך לדון גם בבקשה לפטור מאגרה.
סיכומו של דבר, התביעה נדחית מחמת העדר סמכות עניינית, ולחלופין, נמחקת מחמת העדר עילה.
הבקשה לפטור מאגרה נדחית משום שההליך אינו מגלה עילה.