מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אובדן כללי טוטאל לוס לנהג חדש

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2018 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

התובע, שהוא הבעלים של רכב התובע בו נהגה עובר לתאונה רעייתו, גב' מיכל פרויליך ציין בעדותו את הדברים הבאים: "ביום 21/12/16 בשעה 17:00 לערך, בהיותי הבעלים של הרכב שמספרו 28-379-71, נהגה אישתי ששמה מיכל ברכב שבבעלותי. היא נהגה ברכב ברשותי ובהסכמתי המלאה. היא הודיעה לי שהרכב בו היא נהגה היה מעורב בתאונה עם רכב שמספרו 78-543-90, שרשום על שם כאיד עבדאל כרים, שהיה נהוג על ידי אדם בשם עלי סלמי. היא הודיעה לי שלרכב נגרמו נזקים. אני לא הייתי נוכח בתאונה. אני מציין שקבלתי את ניזקי התאונה הנוגעים לנזק שניגרם לרכב מחברת הביטוח שבה הרכב שלי מבוטח אולם אני תובע מהנתבע את ההפרשים, כלומר את כל אותם הנזקים שלא קבלתי ואני מיפרט את הנזקים שאני תובע כדלקמן: מאחר והיה אבדן כללי של הרכב אז הפסדתי סכום ביטוח של חודש ימים בסך של 400 ₪, כמו כן היה לי הפסד הנחת העידר תביעות לעתיד בסך של 1,600 ₪, לתקופה של שנתיים. אני גם שכרתי רכב לתקופה מסוימת שהיא התקופה שבין התקופה שהיה אבדן כללי של הרכב עד שקבלתי את הפצוי מחברת הביטוח שלי ושלמתי למשך שבוע ימים של השכרה סך של 1,708 ₪. כמו כן הפסדתי 6 ימי עבודה כשחיפשתי רכב חדש ועשיתי חישוב של 500 ₪ ליום כשאני כולל בסכום הזה ובהפסד ימי עבודה גם את הזמן שבזבזתי כתוצאה מהתאונה לרכב שלי. אני תובע לכן 3,000 ₪. אני עצמאי ועוסק באחזקה וניהול. אני נאלצתי לרכוש רכב חדש בעל ערך נמוך יותר בגלל אותו סכום שקבלתי מחברת הביטוח שהוא נמוך יותר מערכו של הרכב שלי ואני תובע 5,000 ₪ בגין פריט זה. כך גם אני תובע עגמת נפש בסך של 5,000 ₪. אני מבקש לפסוק לזכותי את סכום התביעה בצירוף ריבית הפרישי הצמדה והוצאות. אני מפנה למסמכים שצרפתי לתביעה. אני למעשה צרפתי מיסמך 1 לתביעה שהוא חשבונית השכרת הרכב בסך של 1,708 ₪ (נספח ' לתביעה). אני מציין שהופתעתי מכתב ההגנה שכן לאורך כל הדרך הנתבע לקח אחריות על התאונה והפנה אותי לחברת הביטוח שלו וחברת הביטוח שלו אמרה לי מפי נציגה שאני אגיע לרמאללה ושם יסגרו איתי את העניין אבל אני לא נסעתי לשם. כמו כן, חברת הביטוח שלי העמידה חברת חקירות פרטית כדי לבדוק את נושא התאונה והמסקנה שלה הייתה ברורה. אני ביקשתי שסוכן הביטוח שלי ייתן לי את הדוח שבו צוין שהאחריות לתאונה היא על הנתבע אבל הם אמרו שרק אם בית המשפט יזמין את סוכן הביטוח שיביא אתו את הדוח אז הם יגישו. אני מגיש תמונה שצירף הנתבע לכתב ההגנה. התמונה מוגשת ומסומנת א', בתמונה זו רואים את הרכב שלי שאני מסמן אותו בספרה 1. כך הרכב שלי עמד מיד אחרי התאונה כפי שהנתבע צילם את הרכב ורואים שהרכב שלי עומד בשול הדרך. ואם הרכב של הנתבע לפי טענתו הגיע מצד ימין כיוון עמידת הרכב שלי כלומר מהכיוון שאני מסמן בחץ בספרה 2 על התמונה א' והרכב שלי פגע בו אז הרכב שלי היה צריך להיות לגמרי מעבר לשולי הכביש בצד ימין.
מודגש בזאת כי מהימנה עלי עדות נהגת רכב התובע אשר ציינה בעדותה כי מיד לאחר קרות התאונה ציין בפניה הנתבע כי בכביש זה הנקרא גם בשם "כביש החממות", ישנן חממות משני צדדיו של הכביש וכי הם "עוברים מצד לצד בין החממות שנמצאות משני עברי הכביש, וכך הם חוצים את הכביש", ולכן בכביש זה רבות התאונות.
...
עתירת התובע לתשלום כספי בגין הפסד 6 ימי עבודה לפי 500 ₪ ליום לא הוכחה בראיה ממשית כלשהי, דינה להידחות וכך אני מורה.
כך גם נדחית עתירת התובע להפסד כספי בסך של - 5,000 ₪ בגין רכישת רכב אחר במקום הרכב שנפגע בתאונה – עתירה שלא הוכחה בראיה מקצועית ממשית כלשהי ומשכך דינה להידחות וכך אני מורה.
אף עתירת התובע לתשלום פיצוי כספי בגין עוגמת נפש שנגרמה לו דינה להידחות וכך אני מורה.
לסיכום, אני מחייבת את הנתבע, לשלם לתובע את סכום תביעתו שהוכח לפניי בסך של – 3,708 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הסבר זה לא נימסר בעת העדות המוקדמת של הנתבעת 1 במישטרה ששם אמרה כך: "עברתי לנתיב השמאלי ואז שמעתי צפירה ברגע ששמעתי צפירה לחצתי על הגז והגברתי את המהירות כי שמעתי צפירה וחששתי שאם אני לא אתן גז יקרה משהו". מדברים אלו עולה כי הנתבעת 1 הבינה, בזמן אמת, שהיא נקלעה למצב מסוכן מיוחד (שאינו סתם דחיקה בה של נהג שממהר מאחוריה), מצב שתואם את המצב שאותו מתאר התובע, כולל צפירת האזהרה שצפר עובר לתאונה.
המענה שניתן על כך הוא כפול: ראשית, השמאי העיד כי ניסה לאתר חלקים משומשים, ללא הצלחה; ושנית, גם אם היו מאושרים חלקים משומשים בלבד (ולא מקוריים/חדשים) עדיין היה צריך להכריז על הקטנוע כ"אבדן כללי" מאחר שההפרש הרלוואנטי במחיקי החלפים הוא 30%, כאשר עלות הנזק היא מעל 100% ואילו אבדן כללי מוכרז כאשר הנזק עומד על 60% ומעלה משווי הרכב.
...
אני מקבל את דברי והסברי התובע לגבי סיבת הבכי כמהימנים וכמשכנעים יותר מאלו של הנתבעת 1: אכן, סביר מאוד בנסיבות וגם לאור התרשמותי מהעדים שהבכי בא על רקע רגשי אשם של הנתבעת 1, שחזתה באופן ברור ומוחשי בתוצאות מעשיה (התובע הגיע למקום חבוש ישר מבית החולים), ולא היה זה בכי אך מתוך לחץ החקירה המשטרתית, כדברי הנתבעת 1.
לסיכום, הנזק לפי שמאות התובע הוכח.
סיכום התביעה מתקבלת חלקית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

הנתבע מס' 1 (להלן: "הנתבע") הנו נהג משאית העוסק בהובלות, והנתבעת מס' 2 (להלן: "הנתבעת") היא מבטחת המשאית.
כך גם לא הציג התובע נתונים באשר לעלות המכונה אשר רכש במקום המכונה שניזוקה, מועד רכישתה וכיו"ב. אין בכך כדי להביא לדחיית התביעה, שעה שאין חולק, כי הנתבע גרם ברשלנותו נזק ברמה של אבדן כללי למכונה אשר התובע ביקש להובילה מבית העסק הישן שלו לבית העסק החדש.
...
לטענת התובע, חוות דעת המומחה מטעם ביהמ"ש אינה מבוססת, אינה מקצועית, אינה לוקחת בחשבון שיקולים שונים, ובסופו של דבר מקפחת אותו.
על אף האמור לעיל, אני סבורה כי התובע זכאי לפיצוי בסכום גלובאלי אשר ישקף גם את הפסד ההכנסות, ההוצאות השונות, הפסד ימי העבודה ועגמת הנפש, ולו על דרך האומדנה.
אני מעריכה את כלל ההפסדים הללו, לרבות השבתת העסק, ההוצאות השונות וביטול הזמן, ואף עגמת הנפש שהייתה כרוכה בכל האמור לעיל – כאשר כל אלו תולדת רשלנותו של הנתבע – בסכום גלובאלי של 10,000 ₪.
סוף דבר התובע זכאי לפיצוי בגין האירוע נשוא התביעה כדלהלן: א. שווי המכונה שהושמדה (לאחר ניכוי שווי השרידים) - 28,572 ₪; ב. הפסד ימי עבודה, הוצאות למיניהן, הפסד הכנסות - 10,000 ₪; ג. שכ"ט השמאי - 1,950 ₪; ד. סך הכל - 40,522 ₪ ובתוספת הפרשי הצמדה וריבית כחוק, מיום האירוע (26.3.16) ועד היום - 42,305 ₪.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

נהיגה ברכב ללא פוליסת ביטוח בת תוקף, לפי סעיף 2 בפקודת ביטוח רכב מנועי [נוסח חדש], תש"ל-1970.
כתוצאה ממעשיו של הנאשם נגרמו לנהגת רכב המזדה כאבים בגב ונגרם נזק לרכבה שהוערך כאובדן כללי (טוטאל לוס) וכן נגרמו נזקים לרכב השברולט.
...
בהתאם לתיקון 113 לחוק העונשין (סעיף 40 יג'), אני קובע כי מתחם העונש ההולם הוא החל מ-8 חודשי מאסר שיכול ויינשאו בעבודות שירות ועד ל-28 חודשי מאסר בפועל.
באיזון בין השיקולים השונים, סבורני כי יש לגזור על הנאשם עונש בחלקו המרכזי של מתחם העונש, לצד עונש מאסר מותנה ופיצוי לנפגעת העבירה בגין הנזק שנגרם לה. בנוסף, יש להטיל על הנאשם ענישה נלווית של פסילת רישיון הנהיגה לתקופה משמעותית וקנס כספי תוך התחשבות במצבו הכלכלי.
סוף דבר אשר על-כן, הנני גוזר על הנאשם את העונשים הבאים: 15 חודשי מאסר בפועל בניכוי ימי מעצרו (30.8.18-3.9.18).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2016 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לכתב התביעה צורפה חוו"ד שמאי לפיה הוכרז רכב התובע אובדן גמור, כאשר ערך הרכב בנכוי ערך השרידים הנו בסך של 9,803 ₪.
הנתבעת הכחישה הן את אחריותה לתאונה והן את הנזקים הנטענים, כאשר לטענתה מדובר היה בתאונה קלה במהירות נמוכה ופגיעה נמוכה אשר לא חייבה הכרזה על הרכב כאובדן כללי.
באשר לנהגת התובע נטען כי זו אינה אמינה, התאונה אירעה כאשר היתה בחזקת נהגת חדשה, כי במישטרה מסרה מקום שגוי ביחס לארוע התאונה וכי ממילא הודתה כי היתה בעצירה מוחלטת ונתנה לנתבעת זכות להתקדם ולחצות את נתיב נסיעתה.
...
הנטל לצורך אישום בהליך פלילי אינו כנטל הנדרש בהליך אזרחי, כאשר העובדה כי הנתבעת לא הורשעה בהליך תעבורה או כי כתב האישום נגדה בוטל, אינה מביאה בהכרח למסקנה כי אינה נושאת באחריות לתאונה, וממילא מצאתי לייחס אשם תורם לנהגת התובע.
באשר לנזק, מאחר והנזקים הוכחו בחוו"ד שמאי, אשר לא התבקשה חקירתו ולא הובאה חוו"ד לסתור, הרי שהנני מקבלת את הנזקים בהתאם לחוו"ד השמאי וכן את עלות שכר טרחתו.
התוצאה היא שהתביעה מתקבלת באופן בו הנתבעת תשלם לתובע את הסך של 8,762 ₪, בתוספת ריבית והצמדה מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו