מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אובדן כושר עבודה זמני בביטוח לאומי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2017 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

זאת, משהוסכם כי במועד זה היתקיים בעיניינו של התובע ארוע תאונתי תוך כדי העבודה ועקב העבודה; משנגרמה פגיעה גופנית לתובע- בדמות כאבי גב שתקפו אותו בעקבות הארוע- פגיעה שהצריכה את התובע לפנות לקבלת טפול רפואי ואף לתקופת אי כושר מהעבודה; ומשהכיר המומחה בקשר סיבתי בין הפגיעה הגופנית לבין הארוע התאונתי (דב"ע (ארצי) נב/0-88 קופטי - המוסד לביטוח לאומי, פד"ע כט 169, פסקות 3-4 (1995); עב"ל (ארצי) 20974-01-16 שמורק – המוסד לביטוח לאומי (24.1.2017)).
משכך, אנו קובעים כי התובע נפגע בגבו ביום 12.8.13 בתאונת עבודה- פגיעה אשר גרמה לנזק פיזיולוגי זמני וחולף- כאב הגב החד- שאף הוביל לאובדן כושר עבודה זמני של כחודש ימים.
...
" בסיכומיו, טוען התובע כי יש לקבל את התביעה, ולהכיר בקשר הסיבתי בין האירוע מיום 12.8.13 לבין בלט הדיסק בגובהL5-S1, ולכן להכיר במלוא תקופת אי הכושר הנקובה בתעודות הרפואיות שניתנו לו, ובסך הכל בין ה- 12.8.13 ועד ל- 22.10.13.
משכך, אנו קובעים כי התובע נפגע בגבו ביום 12.8.13 בתאונת עבודה- פגיעה אשר גרמה לנזק פיזיולוגי זמני וחולף- כאב הגב החד- שאף הוביל לאובדן כושר עבודה זמני של כחודש ימים.
כן אנו קובעים כי על הנתבע לשלם לתובע דמי פגיעה בעבור תקופת אי הכושר החל מ- 13.8.13 ועד ל- 10.9.13, כאמור בחוות הדעת, ובכפוף להוראות החוק.
כאמור, התביעה מתקבלת באופן חלקי- הכל כמפורט לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

בקדם המשפט ניתן לבקשת הנתבעת צו לקבלת מידע מהמוסד לביטוח לאומי (החלטה מיום 26.6.2017), ולאחר מכן טענה הנתבעת כי בעקבות יישום הצוו נודע לה על קביעת הנכות שנעשתה שם, והעלתה את טענתה בדבר סיום הזכאות לתגמולי אובדן כושר עבודה עם התגבשות הנכות הצמיתה (הודעה מיום 10.10.2017).
בקשת רשות ערעור לבית המשפט העליון נדחתה, ונקבע, "לאחר עיון בפוליסה נראה כי לא נפל פגם בקביעות הערכאות הקודמות המצדיק היתערבות: בפוליסה אכן נכלל סעיף המאפשר קזוז כאמור והן לשונו והן תכליתו ברורה. משכך אין מקום לטענות המבקש שלפיהן לא ידע על אפשרות הקזוז וכי נידרשת פרשנות שונה לסעיף זה" (פיסקה 8 להחלטה); ובהמשך: "...אין הצדקה לכך שהמבקש ימשיך לקבל פיצוי מלא בגין אובדן כושר עבודה זמני במקביל לפצוי החד-פעמי. מצב זה מנוגד לתנאי הפוליסה אשר ביקשה לכתחילה למנוע מצבים של כפל פיצוי" (פיסקה 9 להחלטה).
...
אשר ליתר ההוצאות, בשים לב למלוא הסכום ששולם לאחר הגשת התביעה, תשלם הנתבעת לתובעת הוצאות בקשר למלוא האגרה ששולמה.
לאור העובדה שמומחה הנתבעת ומומחה בית המשפט לא סתרו את עיקרי עמדת מומחה התובעת, ראוי שהנתבעת תישא בהוצאות התובעת בגין שכר המומחה בסך 6,000 ש"ח (על-פי חשבונית שצורפה) – וכך אני מורה.
סוף דבר סוף דבר, הנתבעת תשלם לתובעת תגמולי ביטוח בגין אובדן כושר עבודה בסך 15,129 ש"ח, בתוספת הפרשי ריבית והצמדה כדין.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי נצרת נפסק כדקלמן:

בעניינינו, המערער הציג ראיות (הכוללות חוו"ד רפואית) לפיהן הארוע המדובר גרם לו לשבר בצלע, ועקב כך להתגברות כאביו עד כדי אובדן כושר עבודה זמני החל מיום התאונה.
נוכח האמור, אין לי צורך להדרש למחלוקת בין הצדדים באשר למשמעות קביעת אי-הכושר ע"י המוסד לביטוח לאומי לתקופה המדוברת, לענייניה של הפוליסה.
...
גם קביעה זו אין בידי לקבל.
על יסוד כל המקובץ, הערעור מתקבל אפוא, תוך חיוב המשיבה לשלם למערער סך 20,368 ₪, בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום התאונה ועד יום התשלום בפועל.
כן תשלם המשיבה למערער סכומי האגרות ששולמו בשתי הערכאות, ואת עלות חווה"ד הרפואית מטעמו ושכר העדים ששילם, כשהם משוערכים להיום מיום ביצוע התשלום ע"י המערער.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לנוכח כך, המליצה ד"ר קוסטיס להכיר באובדן כושר עבודה זמני בשיעור של 50% ממועד היתרחשות התאונה השנייה (7.2.17) ועד ליום 31.1.21 (תקופה של כשנה ממועד עריכת חוות הדעת).
הנתבעת 2 טוענת, בתמצית, כי שיעור הנזקים שנגרמו לתובע כתוצאה מהתאונה השנייה הנו נמוך משמעותית מהנטען על ידי התובע, כי התובע ניצל את התאונה, בסיוע בני משפחתו (מעסיקיו בחברה המשפחתית בה עבד עובר לתאונה השנייה) כדי לא לחזור לעבודה מאז היתרחשות התאונה השנייה וכי התובע נימנע, ללא הצדקה עניינית, מלפעול לשקם את עצמו ולחזור למעגל העבודה, לרבות באמצעות מיצוי זכויותיו במוסד לביטוח לאומי ובלשכת התעסוקה.
בהמשך לכך, קיבל התובע פצויי פיטורים מהעבודה; דמי אבטלה מלשכת התעסוקה; כספים מביטוח אובדן כושר עבודה שהיה לו בחברת מגדל והוא מקבל מאימו, מדי חודש, כספים למחייתו (בעמ' 28 מש.15 ובעמ' 29 ש.22 לפרוטוקול).
...
מסקנה זו דרה בכפיפה אחת עם שיעור הנכות הנמוך יחסית שנגרם לתובע בעקבות התאונה השנייה אשר אינו מצדיק את בחירתו שלא לעשות כל ניסיון שהוא להשתלב בשוק העבודה, לשקם את עצמו או לבקש סיוע תעסוקתי ומקצועי.
מאידך, אין בידי לקבל במלואה את טענת הנתבעת 2 לפיה לא קיימת לתובע כל נכות תפקודית וכי הוא "מנצל" את אירוע התאונה השנייה כדי להימנע מלחזור למעגל העבודה, וזאת בסיוע בני משפחתו שהפיקו לו, בין היתר, מכתב פיטורים "מפוברק". זאת, משנכותו התפקודית של התובע נשענת על נכותו הרפואית הקיימת והמוכחת של התובע, אשר את חלקה הכולל נכות אורתופדית ו-1/3 מהנכות הראומטולוגית- יש לייחס לאירוע התאונה השנייה.
סה"כ: 592,453 ש"ח. סוף דבר התביעה מתקבלת.

בהליך קופת גמל (ק"ג) שהוגש בשנת 2024 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 10.10.20 קבע רופא תעסוקתי ד"ר יארוסלב איצקוביץ כי למשיב 100% אובדן כושר עבודה זמני ל-3 חודשים[footnoteRef:1].
] למשיב נכות מהמוסד לביטוח לאומי (להלן- מל"ל) כדלקמן: נכות רפואית בשיעור 62% ודרגת אי כושר בשיעור 65% מיום 1.9.23[footnoteRef:10].
...
לא ידוע איזה מסמכים עמדו בפני הוועדה במל"ל, מה שמחזק את המסקנה כי ממילא ההכרעה בעניינו של המשיב נעוצה בסוגיה רפואית שאינו בסמכות בית הדין.
לסיכום, דין טענות המבקשת בעניין אי מיצוי הליכים להתקבל.
בהיעדר טעמים מיוחדים כאמור, לא מצאנו כי המבקשת התנהלה בחוסר סבירות או קיבלה החלטה חורגת מכללי הצדק הטבעי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו