הגריעה מכושר הישתכרות
אכן, שכרה של התובעת כיום גבוה משכרה עובר לתאונה; עם זאת נפסק, כי גם כאשר תובע ממשיך לעבוד ושכרו אינו נפגע ואף עולה, עדיין יש לפסוק לו פיצוי בגין אובדן כושר ההישתכרות, ולו בשל החשש כי השלכות התאונה ישפיעו עליו בנקודת זמן עתידית כלשהיא, וכי אם ייפלט לשוק העבודה, עלולה נכותו לפגוע ביכולתו למצוא עבודה ברמת הישתכרות דומה לזו שהיתה לו, או להפריע בקידומו, והכל תוך היתחשבות במהות נכותו ושיעורה, גילו, שנות העבודה שנותרו לו וכדומה (ע"א 395/81 ברוק נ' הסנה חברה ישראלית לביטוח בע"מ, פ"ד לח(1) 537 [1984]; ע"א 4837/92 אליהו חברה לביטוח בע"מ נ' בורבה [23.11.1994]).
דמי אבטלה לחודשים ספטמבר ואוקטובר 2016, 2,211 ₪ לכל חודש, שהתובעת קיבלה לאחר סיום עבודתה במכון "מדנט"; סכום זה מהוה שיפוי חלקי של ניזקה של התובעת, הוא שולם לתקופה בגינה נפסק לה פיצוי בגין הפסדי שכר מלאים, ועל כן יש לנכותו במלואו.
...
אינני סבורה כי במצבה הרפואי והנפשי היתה התובעת מסוגלת לכל עבודה בתקופה זו, ועל כן אני סבורה כי הינה זכאית לפיצוי בגין הפסד שכר מלא בתקופה זו.
מחודש אפריל 2017 לתובעת נכות צמיתה במישור האורתופדי-פלסטי בשיעור 14.5%; אכן, סבורה אני כי הנכות בגין הקרסול הינה מזערית, התובעת אינה צולעת וטווח התנועה הוא בגדר הנורמה; עם זאת, נותרה צלקת מכאיבה, בעלת מרכיב תפקודי; אעמיד איפוא את נכותה האורתופדית התפקודית הצמיתה של התובעת על שיעור 10%.
בנוסף ועד לסוף חודש אוגוסט 2018 לתובעת, כאמור, נכות פנימית זמנית של 10% ונכות נפשית זמנית של 20%; אני סבורה, איפוא, כי בתקופה זו זכאית התובעת לפיצוי על פי נכות זמנית משוקללת של 35% (למעט חודש אחד של הפסד מלא, לאחר הניתוח להוצאת הקיבוע).
מכל האמור לעיל, מצאתי לנכון לפסוק לתובעת בגין ראש נזק סכום גלובלי של 15,000 ₪, עבר ועתיד.