הנכות התפקודית - בית המשפט קמא מציין בהקשר זה כי המדובר בתובע שהיה בן 37 בעת התאונה (בשנת 2005, היום בן 47), בעל תעודת בגרות חלקית, לאחר שירות בצה"ל, אשר החל לעבוד בשנת 1995 כעצמאי בענף החקלאות.
יתרה מכך, במקרה אחר פסק בית המשפט העליון לאמור:
"... אני סבור כי במקרה של אבדן עין אחת ראוי להעמיד את אבדן כושר ההישתכרות על הנכות הרפואית שנקבעה בגין אבדן העין כשלעצמה, בשיעור של 30%, למעט מקרים חריגים שבהם תתכן סטיה למעלה או למטה. זאת, לא בשל המיגבלות בפועל בגין אבדן העין, אלא בשל החשש המלווה את מי שאיבד את עינו האחת מפני פגיעה בעינו הבריאה ... חשש זה עלול להשפיע על הנפגע בדרך של המנעות מעבודות מסוימות או המנעות ממאמץ בעבודה בה עוסק. לכך יש להוסיף כי חלק מהמקצועות חסומים בפני נפגע שאיבד את עינו האחת, כמו נהיגה של רכב כבד או כל עבודה הדורשת ראיה תלת-מימדית, וכי יש מעסיקים שיחששו להעסיק עובד שאיבד את עינו. אשר על כן, וגם בהנחה כי נכותו הרפואית של המשיב גבוהה יותר מ-30% עקב הפגיעה האסתטית בעפעף, אציע לחברי להעמיד את אבדן כושר ההישתכרות של המשיב על 30%."
ע"א 9721/07 איסכור שירותי גלוון בע"מ נ' גוזלן (12.9.2010), להלן: "פס"ד איסכור").
...
יתרה מכך, במקרה אחר פסק בית המשפט העליון לאמור:
"... אני סבור כי במקרה של אבדן עין אחת ראוי להעמיד את אבדן כושר ההשתכרות על הנכות הרפואית שנקבעה בגין אבדן העין כשלעצמה, בשיעור של 30%, למעט מקרים חריגים שבהם תיתכן סטיה למעלה או למטה. זאת, לא בשל המגבלות בפועל בגין אבדן העין, אלא בשל החשש המלווה את מי שאיבד את עינו האחת מפני פגיעה בעינו הבריאה ... חשש זה עלול להשפיע על הנפגע בדרך של הימנעות מעבודות מסוימות או הימנעות ממאמץ בעבודה בה עוסק. לכך יש להוסיף כי חלק מהמקצועות חסומים בפני נפגע שאיבד את עינו האחת, כמו נהיגה של רכב כבד או כל עבודה הדורשת ראיה תלת-מימדית, וכי יש מעסיקים שיחששו להעסיק עובד שאיבד את עינו. אשר על כן, וגם בהנחה כי נכותו הרפואית של המשיב גבוהה יותר מ-30% עקב הפגיעה האסתטית בעפעף, אציע לחברי להעמיד את אבדן כושר ההשתכרות של המשיב על 30%."
ע"א 9721/07 איסכור שירותי גילוון בע"מ נ' גוזלן (12.9.2010), להלן: "פס"ד איסכור").
בהמשך לדברים האמורים אומרת כב' השופטת קמא בסעיף 32 לפסק דינה כי התובע לא הביא כל ראיה להוכחת טענותיו לגבי הכנסותיו ממקומות העבודה הנ"ל, ויש בהימנעותו מהבאת ראיות בהקשר זה כדי לחייב את המסקנה כי הוא לא הרים את נטל ההוכחה לגבי הנזק המיוחד הנטען לעבר.
בנקודה זו, אני סבורה כי קביעותו של בית המשפט קמא היתה על הצד הנמוך, אם כי אכן ניתן היה להעריך את ההפסד באופן גלובלי.