התובעים טוענים כי הפעילות של בית האבות במקום הופסקה במהלך שנת 1998, בתיאום עם חברת נכסי אריאל.
בתאור מהות הנכס נכתב "על החלקה קיים מבנה המוחזק בשכירות מוגנת עפ"י חוק הגנת הדייר, נוסח משולב התשל"ב 1972, למטרת בית אבות. המחזיק מעוניין להתפנות ופינויו נידרש לצורך מימוש זכויות הבנייה. פינוי הדייר, ככל שידרש, הנו על אחריותו ועל חשבונו של המציע הזוכה...". בהערות למכרז צוינו פרטיו של מר זלמן אליהו ז"ל, שטען שהוא מייצג את בעלי הזכויות המוגנות.
להפך "הוכח באופן ברור כי הפסקת החזקה לא היתה מרצון לעזוב את המקום אלא אך ורק בתיאום ובידיעת חב' אריאל, נציגת הבעלים, ומתוך כוונה משותפת לקדם את שיווק הנכס, שלאחריו ישולמו לנתבעים דמי הפינוי המצופים. כלומר, לא רק שאין כל 'נטישה' ואין כל נתוק זיקת הנתבעים לנכס, אלא גם ניתן לטעון להסכמה וויתור מצד המינהל על כל טענה בדבר נטישה והפסקת החזקה תוך הפסקת ניהול העסק במושכר. במובן זה, המינהל, וכיום התובעת שבאה בנעליו, מנועים מלהשמיע כל טענה לנטישת המושכר" (עמ' 11 לפסק הדין [ההדגשה במקור]).
"התובעת אף מחוייבת לוויתור המינהל על קבלת דמי שכירות, לאחר עזיבת בית האבות את הנכס. המינהל, באמצעות חב' אריאל, דרשה תשלום דמי שכירות בפעם האחרונה, בינואר 99', ומאז נפסק הנוהג למשלוח שוברי תשלום. הרי היתנהל מו"מ על פינוי בתמורה לפינוי, וזאת במשך כל שנת 1999 ו- 2000, בידיעה כי המקום פונה, לנוחיות המינהל, לצורך שיווק הנכס. הנתבעים זכאים להישמע בטענתם כי הוסכם על הפסקת תשלום דמי השכירות. כששולמו דמי שכירות לתובעת, בתחילת שנת 2001, היה זאת תחת מחאה, והנתבעים לא איבדו את זכותם לטעון את מלוא טענותיהם, כולל על ויתור המינהל בנושא זה, המחייב אף את התובעת. כאשר הנוהג הוא כי המינהל שולח שובר תשלום לדמי השכירות, ונוהג זה נפסק בהסכמת שני הצדדים, הטענה על אי תשלום דמי שכירות כהפרת חוזה לא תשמע" (עמ' 13 לפסק הדין [ההדגשות הוספו]).
...
כפי שיובהר בהמשך אני מקבל את עמדת המצהיר מטעם התובעים כי בניגוד לאמור במכתב, לא נוהל מו"מ עם הדיירים המוגנים.
המצהיר מטעם התובעים ציין כי כך נעשה לאור רצון העירייה לחייב את התובעים בארנונה (עמ' 48, ש.34), ועדות זו מקובלת עלי.