הבקשה לפטור מתשלום אגרה
בהתאם לתקנה 20(4) בתקנות בתי המשפט (אגרות), התשס"ז-2007 (להלן – תקנות האגרות), הליך שעניינו בקשה לפטור מתשלום אגרה, לרבות ערעור על החלטה בעיניין זה, פטור מתשלום אגרה.
אף נוסיף, כי אפילו נכונה טענת המערער בהודעת העירעור, כי בנגוד לאמור בהחלטה הראשונה של בית הדין לעררים (מיום 9.2.2020), המערער כן נידרש בבקשה לאופן מימון שכרו של בא-כוחו, אין בכך כדי להועיל לו. שכן, עיון בבקשותיו לפטור מאגרה – הבקשה המקורית והבקשה לעיון חוזר – מעלה בבירור כי המערער לא הראה שהתקיימו כל התנאים המצטברים הקבועים בתקנה 3 בתקנות האגרות בבית הדין לעררים.
אך דומה כי נעלמה מעיניו העובדה שבאותו עניין דוקא נקבע, כי אף אם היה מקום להפחתת האגרה בין השאר, לנוכח מצבה הכלכלי של המבקשת ולנוכח נושא העירעור שנידון שם, לא נמצאה כל הצדקה להתערב בסכום הערבון שכבר הופחת כאמור, לסך 2,000 ₪.
...
החלטה בבקשה לפטור מתשלום אגרה (בסך 1,410 ₪) ומהפקדת עירבון (בסך 2,000 ₪) בקשר לערעור שהוגש על פסק-דינו של בית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל (כב' הדיין שלומי ויזן) בערר (ירושלים) 1509/20, שעל-פיו הערר נדחה בשל אי תשלום אגרה.
לא מצאנו לנכון להידרש לשאלת התקיימותו של תנאי זה, מאחר שכאמור, בכל מקרה המערער לא עמד בשני התנאים האחרים.
למעלה מהדרוש נוסיף, כי אף ספק רב אם המערער עמד בתנאי זה. שכן, מאחר שהמערער העלה נימוק רפואי, היה מקום לבחון אם בהתאם לנוהל הרפואי הייתה הצדקה להיעתר לבקשתו לקבלת מעמד ורישיון ישיבה בישראל.
לעומת זאת, הבקשה לפטור מהפקדת עירבון או להפחתה נוספת של סכום העירבון, נדחית.