לאחר מכן התברר למבקשים כי לצד הגשת כתב תביעה מתוקן יש לשלם אגרה נוספת.
משכך, נקבע כי "כעניין שבעיקרון, וכנקודת מוצא, יש לפסוק לבעל הדין שזכה בדינו הוצאות ריאליות, כלומר ההוצאות שהוציא בפועל או שהתחייב להוציא. יחד עם זאת, זוהי נקודת מוצא בלבד. אין היא נקודת סיום, שכן על היושב בדין לבחון את שיעור ההוצאות הנטען ולבדוק אם המדובר בהוצאות סבירות, מידתיות והכרחיות לניהול ההליך בהיתחשב בכלל נסיבות העניין... אין בהכרח לשפות על כל הוצאה שהוצאה בפועל אם אין היא הכרחית לניהול ההליך וכל יסודה הוא בזהירות יתר של בעל הדין (השוו Rechberger הנ"ל, בעמ' 71). ההוצאות צריכות להיות פרופורציונאליות להליך עצמו ומהותו שכן בכך יש כדי למנוע הטלת עלות יתר על המפסיד להליך כמו גם עדוד ניהול הליך ראוי על ידי הזוכה (השוו Lownds v Home Office, [2002] 1 W.L.R. 2450, הלורד Woolf). פסיקת ההוצאות ושכר הטירחה מבוססת היא איפוא על הפעלת שיקול דעת אובייקטיבי בכל מקרה על פי נסיבותיו".
זאת ועוד, בהתאם לבג"ץ תנובה, פסיקת הוצאות אינה ענישה ויש לקבוע הוצאות מידתיות, סבירות והכרחיות לניהול ההליך.
...
טיעוני הצדדים
לטענת המבקשים, כעולה מבקשתם, לאחר תום ההליכים המקדמיים הוגשה בקשה לתיקון כתב התביעה אשר בית המשפט נעתר לה בכפוף להוצאות בסך של 7500 ₪ לכל אחד מהמשיבים.
ואכן- בעת מתן החלטתי על התרת הגשת כתב תביעה מתוקן הוריתי על חיוב המבקשים בהוצאות.
בנסיבות אלו סבורה אני כי בנסיבות העניין, ובעת בה אני בוחנת בקשה זו מטעם התובעים, המאזניים הינן שקולות: מחד, מושכלות יסוד הינן שמקום בו תביעה נדחית/נמחקת, יוטלו הוצאות.
לצד זאת, ולאור האמור לעיל, ולפנים משורת הדין, ובגין הנסיבות הייחודיות אשר פורטו בבקשה, ולאור העובדה כי לא היה בתיק כל מעש של ממש מאז החלטתי בעניין תיקון כתב התביעה, איני עושה צו להוצאות בגין הבקשה למחיקת התובענה, אשר התובעים כעת עותרים לה.
סוף דבר
הנני מורה על מחיקת התובענה, כמבוקש.
הבקשה להשבת הוצאות בגין החלטתי מיום ה- 11/8/19 נדחית.