מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

אבחון שבר בעצמות החזה בבדיקת מיפוי עצמות

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

טוענת שדרגת המחלה קשה, המחלה הגיעה ונוגעת במספר מפרקים בגוף בדיקת מפוי עצמות מ21/6/17 מעיד באופן חד משמעי על תהליך דלקתי ושחיקה במספר מרפקים בגוף ממפרקים קטנים למפרקים הגדולים, ברכיים, כתפיים, מוגבל בניידות הגבלה בתנועות ובגלל המחלה הולך עם שני קביים.
.נורולוג מ-23/1/16 ובדיקה נוספת עם איבחנה מבקשת נכות מתאימה.
אושפז בגלל אובדן הכרה בוצע CT חזה גילו שברים בצלעות 1,2 ושברים בעצם החזה יש חסיון בריאותי ממשיך להתלונן על כאבים בחזה מבקשים נכות מתאימה".
...
דיון והכרעה: לאחר שעיינתי בטענות הצדדים הגעתי לכלל מסקנה כי יש להחזיר את עניינו של המערער לוועדה הרפואית לעררים באותו הרכב.
אשר לCTS אין בידי לקבל את טענות המשיב כי עניין זה לא נטען על ידי המערער, ולראייה כי המומחה היועץ לוועדה בדק נושא זה ואף הונחה בפניו בדיקת EMG.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מפוי עצמות נמצא תקין, בבדיקות ההדמיה לעמ"ש לא נמצא ממצא חדש.
לאחר הארוע 2008 הודגם שבר בעצם החזה במיפוי וללא ממצאים אחרים המסבירים כאב.
...
משכך, על הנתבע להוסיף לטופס ההכרה את החבלות בהתאם לחוות הדעת המומחה גב, צוואר, פיברו ו-PTSD ולהורות על מינוי מומחים יועצים בתחומים אלו בהתאמה, אשר יבדקו את התובעת וככל הנדרש יבצעו חשבון עובר ושב לעניין מצבה הקודם ו/או נכויות קודמות שנקבעו לה. לטענת הנתבע, המומחה קבע בחוות דעתו כי אין ליקוי אורתופדי; ונוכח האמור בחוות דעתו דין הטענות על פגיעות אורתופדיות – כאבי גב וכאבי שלד- דחייה.
בזיקה לכך מקובלת עלינו טענת הנתבע, כי לבית הדין אין סמכות לדון בתביעה הנוכחית בליקויים שעניינם הפיברומיאלגיה ותסמונת פוסט טראומה PTSD, ובכלל זה לדון בהחלטת הוועדה החלוטה ולשנות את קביעת הוועדה הרפואית (עב"ל (ארצי) 23990-04-12 ליאוניד חנצ'ס- המוסד לביטוח לאומי (מיום 27.5.2013); עב"ל (ארצי) 36202-03-12 המוסד לביטוח לאומי – נוראל חנה (מיום 28.1.2014).
עם זאת ובניגוד לנטען על ידי התובעת, המומחה הרפואי לא מצא ליקוי בדבר "כאבי שלד", כך שממילא אין קשר קשר סיבתי בין האירוע התאונתי לבין ליקוי נטען זה. משכך, התביעה בכל הנוגע לטענות התובעת בדבר כאבי שלד להידחות.
אשר על כן, התביעה מתקבלת בחלקה, כך שמתקיים קשר סיבתי בין האירוע התאונתי מיום 2.8.2018 לבין הליקוי בדבר כאבי גב תחתון, על רקע החמרה תפקודית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בבדיקת מפוי עצמות נימצאו קליטות מתאימות לשבר בעצם החזה ושינויים נווניים בעמוד שדרה.
בבדיקת אולטרה סאונד כתף הודגמו נוזל סביב גיד הביספס ועיבוי גיד הסופרה-ספינטוס, ללא קרע.
...
כאשר הוא מגיע למסקנה שאין בדרגת הנכות הקבועה בסעיף להגדיר במדויק את המגבלות שמצא, רשאי הוא לקבוע את דרגת הנכות על דרך התאמה.
הטענה נדחית.
לסיכום פרק זה - לתובעת נגרמה נכות רפואית בשיעור 15% המתבטאת בהגבלת תנועה וכאבים בכתף.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בבדיקה זו אובחנו שברים בצלעות ובעצם החזה (סטרנום).
יגוטי הופנה שוב לטפול פיסיותראפי וכן הופנה לבדיקת מפוי עצמות נוספת (ביום 13.4.10), לבדיקת טומוגרפיה ממוחשבת (ביום 25.3.09) ולבדיקת EMG (ביום 25.11.09).
...
יוצא אפוא כי התאונה לא השפיע על הכנסתו בגין גידולים חקלאיים אלה.
סוף דבר על יסוד האמור לעיל, אני מחייבת את הנתבעת לשלם לתובע 1 סך של 68,000 ₪ (מעוגל) פיצוי בעד כל נזקיו הנובעים מהתאונה הנדונה, בניכוי תגמולי המוסד לביטוח לאומי (לרבות ניכוי רעיוני).
כן תשלם הנתבעת שכר טרחת עורך דין בשיעור 13% מהסכום הפסוק, את אגרת המשפט ותשיב לתובע 1 את שכר המומחים לצורך מתן חוות הדעת ולצורך התייצבותם כדי להיחקר על חוות דעתם.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

ב"כ הנתבעות טענה בסיכומיה, כי המומחה לא פירט את המיגבלות בתנועה ומהותן, לא ערך איבחנה בגין מיגבלות תנועה כתוצר אפשרי של שינויים נווניים שנמצאו בתובעת, והתעלם מהעובדה כי באף מיסמך לא תועדה מיגבלה בתנועה של עמוד שדרה צוארי.
אולם הוסיף המומחה כי "ההדמיה המשמעותית היא בדיקת מפוי עצמות שבוצעה שבועיים לאחר התאונה. הבדיקה רגישה למספר חבלות משמעותיות בגוף חל מחשד לשבר בעצם החזה עבור לקליטות שמתאימות לשברים בצלעות, עבור לקליטה בעמוד שדרה ובעצם הבושת באגן, כאשר כל אלו הן ביטוי לחבלה כהה, עוצמתית, שעם מיקומים ספציפיים חשודים לשברים במיקומים שציינתי". (עמ' 7 לפרוטוקול).
...
ב"כ התובעת טען בסיכומיו, כי המומחה נאלץ להיחקר ולעמוד בפני הנחות לא מבוססות ולא מדויקות שלא ניתן לעשות איתן דבר בפסק דין ובטח לא לבסס מסקנה לסטייה מחוות דעת המומחה.
בהתאם לאמור אני קובע כי נכותה הרפואית של התובעת בגין התאונה הינה בשיעור של 10%.
לאחר שבחנתי את טענות הצדדים ואת הראיות שהוגשו בעניין ונזכרו לעיל אני קובע כי בסיס שכרה של התובעת ערב התאונה עמד על סך של 10,552 ₪ ופוטנציאל שכרה כיום עומד על סך של 12,695 ₪ הפסדי שכר בעבר התובעת לא עתרה לפיצוי בגין ראש נזק זה. הפסדי השתכרות בעתיד והפסדי פנסיה התובעת בת 43 כיום.
סיכום נזקי התובעת הפסד שכר לעתיד והפסדי פנסיה 147,000 ₪ עזרת הזולת 10,000 ₪ הוצאות וניידות 5,000 ₪ כאב וסבל 17,109 ₪ סך נזקי התובעת 179,109 ₪ סוף דבר הנתבעת תשלם לתובעת פיצוי בסך של 179,109 ₪, בצירוף שכר טרחת עורך-דין בשיעור כולל של 15.21% ובצירוף הוצאות משפט שהוציאה התובעת.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו