המשך הדיון בתביעה העיקרית: בהמשך הוגשו כתב תביעה מתוקן ונתבע במסגרתו, נוסף על הסעדים שנתבעו קודם לכן, סעד של פיצוי כספי בשיעור של 100,000 ₪ בגין "ההוצאות, עוגמת הנפש והפגמים שנפלו בהליך האיתור וההשגה ופסילתו של [המערער] שלא כדין" (להלן - הסעד הכספי).
פסק הדין
בפסק דין מפורט ומנומק היטב דחה בית הדין האיזורי את תביעת המערער, בקבעו כי על אף שנפלו פגמים מסוימים בהליכי האיתור, הם אינם יורדים לשורשו של עניין ועל כן לא מצדיקים את ביטולם.
בנסיבות אלה, ביטול מינויו של המשיב לתפקיד, לאחר שמונה, יהיה עוול העולה על כל עוול שניגרם למערער, והדבר אינו נידרש אף משיקולים של הבטחת שילטון החוק, שוויוניות ותקינות שיטת המינויים.
אי עמידת המערער בתנאי הסף לתפקיד: לא נמצא מקום להתערב בהחלטת הפסילה, משהוכח שלמערער "אין תואר ראשון, ואין לו תואר ראשון ממוסד אקדמי מוכר". התקבלו טענות המשיבים בדבר "הצגתם החסרה והתכסיסנית של פרטי השכלתו של [המערער] בטפסי המועמדות למישרה" - המערער, בין היתר, "נימנע מלצרף לשאלון את הדיפלומה של התואר הראשון. הוא הציג מצג כאילו אותו תואר ראשון, מתבסס על לימודים בשני מוסדות אקדמיים בישראל מבלי לתמוך טענה זו בכל אסמכתא, ומבלי לגלות שבקשתו לאשר שקילות אותו תואר כשקול לתואר ממוסד אקדמי ישראלי, נדחתה, וכי בשל כך נפסלה מועמדות קודמת שלו לתפקיד". המערער "הפר חובת גילוי לגבי ההשכלה שלו, והוא לא היה רשאי להחליט עבור הועדה שבשל כך שהוא קיבל תואר שני ממכללה אקדמית מוכרת, הוא פטור מצרוף תעודת תואר ראשון. התובע לא קיים את חובתו של מועמד לכהונה ציבורית בכירה, שפורטה בהצהרה עליה חתם, לנהוג ביושר ובנאמנות, לפרוש מידע שלם ונכון ולהקפיד להציג כל מידע אשר עשוי להיות רלוואנטי למינוי".
סעיף 24.212 לתקנון שירות עובדי המדינה (להלן - התקשי"ר) קובע מיהו עובד בעל "השכלה אקדמית מושלמת". מעדויות המערער וגב' ויינברג וממכלול הראיות עולה כי המערער אינו עומד בתנאים הקבועים בתקשי"ר, משהתואר הראשון שלו מטריניטי אינו ממוסד להשכלה גבוהה מוכר לפי חוק המועצה להשכלה גבוהה, התשי"ח-1958; טריניטי אינו מוסד "מפוקח אקדמית ומקצועית על ידי רשויות מוסמכות בארץ פעולתו ואין מנוס מהמסקנה כי גרסת [המערער] היא גרסת בדים"; ולמעשה המערער "רכש דיפלומה ממוסד שאינו קיים". לפיכך, "אין בסיס להתערבות של בית הדין" בהחלטת הפסילה.
תביעת המערער נדחתה והמערער חויב לשלם למדינה ולמשיב הוצאות ושכ"ט עו"ד בשיעור של 25,000 ₪.
כך, בסעיף 19 לתצהירו נכתב כי "אטען, כי די בליקויים הנ"ל, לפיה[ם] הנתבעים לא קיימו את הוראות הנוהל המהותיות לעיל העומדות בבסיס הליך ועדת האיתור, בכדי לפסול את הליך האיתור ולבטל את המלצת ועדת האיתור"; ובסעיף 23 לתצהירו נכתב: "המדובר בתוצאה עגומה שלא ניתן להשלים עימה במדינה מתוקנת העומדת בדיוק בנגוד לכללי מינהל תקין ושומטת את הקרקע מעל הרצון לקיום מיכרז שוויוני הפתוח לכל". גם בסיכומי המערער בבית הדין האיזורי הושם הדגש על טענות להפרת כללי המינהל התקין ואין בהם כל היתייחסות לפצוי כספי.
]
ראשית, מקביעתנו שלפיה המערער אינו עומד בתנאי ההשכלה ושלא נפל פגם דיוני בהחלטת הפסילה נובע שיש לדחות את תביעתו לפצוי בגין "פסילתו של המערער שלא כדין".
שנית, אשר לפצויי עוגמת נפש בגין הפגמים שנפלו בהליכי האיתור וההשגה - אמנם קבענו כי בהליכים אלה נפלו מספר פגמים, אלא שהם אינם מהותיים ולא מצדיקים את ביטול הליכי האיתור והמינוי, ולצד זאת אישרנו את מסקנתו של בית הדין האיזורי (גם אם הדרך לכך היתה שונה), שלפיה המערער אינו עומד בתנאי ההשכלה, קרי כי המערער לא עומד בתנאי הסף לתפקיד.
...
מכל מקום, מצאנו שממילא אין בשינוי הנוסח של הנוהל, בעניינים הרלוונטיים העולים בהליך דנן, כדי להעלות או להוריד, אך ראוי היה לצרף להודעת הערעור את אותו הנוסח שהוגש בבית הדין האזורי.
בשים לב לכל האמור עד כה, דין בקשתו של המערער לפסוק לו סעד כספי - להידחות.
בשים לב לתוצאה שאליה הגענו ולכלל בדבר העדר התערבות ערכאת הערעור בהוצאות משפט שנפסקו על ידי הערכאה הדיונית, לא מצאנו להתערב בפסיקת בית הדין האזורי בעניין זה.
סוף דבר
הערעור נדחה על כל ראשיו.
אשר להוצאות משפט ושכר טרחת עו"ד בערכאת הערעור - בהינתן מכלול הנסיבות, לרבות סכום ההוצאות שנפסק בבית הדין האזורי, העובדה כי המדינה והמשיב חלקו אותו באופן שווה ולתוצאה שאליה הגענו - המערער ישלם למדינה, על הצד הנמוך, סכום של 8,000 ₪; ולמשיב סכום של 24,000 ₪.