ערעור המדינה על קולת העונש היתקבל, וביהמ"ש המחוזי בת"א (ע"פ 71943/00 ואח') הטיל על העותר 68 חודשי מאסר בפועל (60 חודשי המאסר שהוטלו ע"י בימ"ש השלום, בצרוף תקופת המאסר המותנה בן שמונה חודשים), ותשלום קנס בסכום של 150,000₪, ופצוי בסך 652,200₪.
העותר טען כי סיים לרצות שני שליש מן המאסר שהוטל עליו, שכן הוא אמנם לא שילם את הקנס, ועל כן לכאורה עליו לרצות תקופת מאסר נוספת של 15 חודש, שנקבעה ע"י ביהמ"ש המחוזי למקרה שלא ישלם את הקנס, אך צו כנוס נכסים בפשיטת רגל, שניתן נגדו, פוטר אותו מתשלום הקנס, ועל כן אין מקום להפעיל את עונש המאסר-חלף-הקנס שהוטל עליו.
טענותיו של העותר באשר לטפול הרפואי שהוא מקבל במוסד הסיעודי שהוא מאושפז בו כיום, ובאשר לפגיעה בבריאותו בשל המצאו שם, אין מקומן בפני ועדת השחרורים, וממילא – גם לא בעתירה זו, ופתוחה בפניו הדרך להגיש עתירת אסיר בענין זה.
דיון והכרעה
בפתח החלטתה דנה הוועדה באריכות בשאלה האם העותר סיים לרצות 2/3 מתקופת מאסרו, כאשר גדר הספק הוא האם יש להפעיל את המאסר-חלף-קנס, למשך 15 חודשים, שהוטל על העותר בגזר הדין, או שמא צו הכנוס שניתן כנגד העותר בהליכי פשיטת הרגל שננקטו נגדו פוטר אותו מתשלום הקנס, שאם כך הוא, הרי שאין מקום להפעיל את המאסר בשל אי תשלום הקנס.
האמור לעיל קשור ומשולב בטענה אחרת של העותר, והיא, כי סעיף 9 לחוק מחייב את הוועדה לשקול את הסיכון הצפוי משחרורו המוקדם של העותר, בהשוואה לסיכון הנשקף ממנו כיום, גם ללא שיחרור מוקדם, שכן העותר אינו נמצא כבר למעלה משנה מאחורי סורג ובריח, ואינו מצוי בפועל תחת פקוח, שמירה והשגחה של שב"ס. הוא נגיש כיום לאמצעים שונים המהוים גורמי סיכון עבורו, כגון אינטרנט ופלאפון, באמצעותם הוא יכול, תיאורטית, לבצע עבירות אך בפועל, היתנהגותו היא ללא רבב והוא לא ביצע במהלך מאסרו כל עבירות שהן.
...
המנהלת המיוחדת שמונתה בתיק הפש"ר הגישה בקשה לביהמ"ש המחוזי שדן בתיק שבה טענה כי העותר שילם את הקנס בסך 30,000₪ למרכז לגביית קנסות לאחר מתן צו הכינוס, באופן המהווה העדפת נושים אסורה, ועל כן היא ביקשה לחייב את המרכז לגביית קנסות להעביר את הסכום הנ"ל לקופת הפש"ר. בקשתה התקבלה ע"י ביהמ"ש המחוזי ביום 20/11/12 ועל כן, לטענת העותר, הוא לא רשאי, כל עוד הוא בהליכי פש"ר, לשלם את הקנס והפיצוי, הואיל ולטענת המנהלת המיוחדת, אותה קיבל ביהמ"ש, יהיה בכך משום העדפה אסורה של נושה, וממילא ייאלץ המרכז לגביית קנסות להעביר את הסכום שהעותר ישלם כקנס לקופת הפש"ר.
השהות במוסד הסיעודי בו העותר מאושפז כיום גורמת לו פגיעה קשה בבריאותו הפיזית והנפשית.
חרף כל האמור לעיל, אנו סבורים כי בנסיבות העותר שבפנינו, שהן מיוחדות ויוצאות דופן, לא נשקפת ממנו מסוכנות של ממש אם ישוחרר על תנאי בשל מצבו הרפואי הקשה ביותר.
אנו מקבלים את טענתו כי בהיותו נכה המשותק ברגליו ובידיו, הוא לא מסוגל לבצע עבירות מירמה, ובמיוחד עבירות זיוף.
לאור כל האמור לעיל, בנסיבותיו המיוחדות והחריגות של מקרה זה, החלטת הועדה לדחות את הבקשה של העותר לשחרור מוקדם, חורגת ממתחם הסבירות ולא מתחשבת בהעדר מסוכנותו של העותר בשל מצבו הרפואי ובנימוקים לאי תשלום הפיצוי והקנס והיא מצדיקה התערבות ערכאה שיפוטית.