עילת התביעה
לשיטת אלפונסו, בהנתן שמצג השוא שהציג ד"ר רפאל ביחס להקף השקעתו בחברה עולה כדי הפרה יסודית של ההסכם – הרי שניגרם לו נזק ישיר בדמות ההלוואות שנאלץ להעמיד לחברה בסך של 1,721,271 ש"ח. שכן, אילו היה ד"ר רפאל מזרים לחברה את הכספים עליהם התחייב – הייתה החברה יכולה לקיים את פעילותה מבלי ליטול הלוואות נוספות מבעלי מניותיה.
כך, במסגרת התביעה דנן עותר אלפונסו לסעדים אישיים, אולם בתביעה הנגזרת עותרת החברה (לנעליה ביקש אלפונסו להכנס) לסעדים לטובתה;
שנית, אין חפיפה בין עילות התביעה בבסיס שני ההליכים.
כפי שעולה מחוות דעתו של רו"ח טמיר במסגרת תביעת הדוחות הכספיים, רק מיעוט היתרות השגויות לכאורה (בסך של 395,865 ש"ח בלבד) היה מסוג יתרות שצריך היה לשרת כנגדם חובות לא ידועים למוסדות בנקאיים לאחר כריתת הסכם ההשקעה.
לעומת זאת, ומבלי לקבוע מסמרות בשאלת קיומו של מעשה בית-דין, אלפונסו הפנה לקביעותיה של השופטת רונן בתביעת הדוחות הכספיים (במסגרתן דחתה טענה דומה מצד ד"ר רפאל); ולקביעות בית המשפט העליון בעירעור על תביעת הדוחות הכספיים (במסגרתן אושררו לכאורה ממצאיה של השופטת רונן).
...
מנגד, חרף העובדה כי הנטל בעניין זה כלל אינו מוטל עליו, אלפונסו העמיד מספר אינדיקציות המחזקות את העמדה לפיה יש לדחות את תביעת רפאל:
אשר לדרישה לשיפוי ויקטור רפאל בגין חוב החברה כלפיו – ויקטור רפאל סבור כי יש להשיב לו הלוואה בסך של 460,000 ש"ח, לגביה נקבע בנספח המתקן להסכם ההשקעה (מחודש פברואר 2008) כי תזכה לקדימות בנשייה.
ואולם, בדומה ליתר הטענות בתביעתו, סבורני כי ויקטור רפאל לא עמד בנטל המוטל עליו להעמיד תשתית עובדתית אשר לצדקת עמדתו.
ויקטור רפאל אמנם טוען כי ההחלטה על אודות פיטוריו של מר בן דוד והעברת תשלומים בסך כולל של 270,000 ש"ח נעשתה ללא קבלת הסכמתם של יתר בעלי המניות, אולם לא עלה בידו להציג ראיה התומכת בעמדתו זו. מנגד, תשלום רכיב הפיטורין (בסך 150,000 ש"ח) למצער היה בלתי נמנע, וזאת בשל קריסתה של החברה בשנת 2016 בהתאם לתנאי סעיף 5.7.3 להסכם ההעסקה; ואילו קשה לטעמי לקבוע כי שינוי מתכונת העסקתו של מר בן דוד הסבה נזק לחברה, שעה שזו הביאה לחיסכון חודשי של 27,000 ש"ח.
סוף דבר
שתי התביעות נדחות, ועל-כן כל צד יישא בהוצאותיו.