מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

מועד טענת התיישנות בידי ביטוח לאומי ומתי

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ראשית, אין בידי לקבל את טענת ההתיישנות.
יתר על כן. כידוע, הפסיקה העדכנית קובעת, כי בית הדין מוסמך להאריך מועד להגיש ערעור על ועדה בהנתן טעמים מיוחדים (עב"ל 33351-11-12 מוחמד דולאני – המוסד לביטוח לאומי (26.9.17)).
...
מנגד טען המשיב, כי דין הערעור להידחות על הסף מחמת התיישנות, שהרי אף לשיטת המערער, הפרוטוקול המלא התקבל ב- 5/2019, ואילו הערעור הוגש כ-3 חודשים לאחר מכן.
אף לגופו של עניין, סבורני כי הדין עם המערער.
טענת המערער כי לא סביר שמבוטח יקבל מכתב אזהרה ויתעלם ממנו, אף היא מקובלת עליי, שכן משמעות היעדר תגובה היא כי הוועדה בוודאות כמעט גמורה תקבל החלטה על הפחתת הנכות.
סוף דבר עניינו של המערער יוחזר לוועדה באותו הרכב כך שהחלטתה מיום 6.3.19 שניתנה מבלי לאפשר למערער להגיב למכתב האזהרה תבוטל.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

במכתב הנתבע לתובעת מיום 15.3.2015, נשללה תושבות התובעת, בזה הנימוק - "על פי מידע והממצאים שבידי המוסד לביטוח לאומי הפסקת, לכאורה, להיות תושבת ישראל בתקופה המפורטת להלן: 16/6/2007 ואילך הואיל ואינך מתגוררת בתחום מדינת ישראל בתקופה זו. לפיכך לכאורה, אינך מבוטחת על פי חוק הביטוח הלאומי ועל פי חוק ביטוח בריאות ממלכתי בתקופה שפורטה לעיל". ביום 22.7.2015 פנתה התובעת לנתבע, ובפנייתה קיבלה טופס דין וחשבון על מנת למלאו ולהגישו חזרה לנתבע.
מסקנה זו נלמדת מתוכן המכתבים עצמם: במכתב הדחייה מיום 15.3.2015 נכתב כלהלן – "הינך רשאית להביא בפני המוסד לביטוח לאומי השגות בכתב על האמור בתוך 45 יום מיום קבלת מכתב זה, ולהמציא טענות והוכחות לענין תושבותך. לצורך כך יש למלא גם את הטופס המצורף בזה ולהחזירו לסניף יחד עם ההשגה. אם כבר מילאת והגשת את הטופס במוסדנו, בהתייחס לתקופה הנ"ל, אין צורך למלאו שוב. עד תום 45 הימים האמורים, לא ישללו זכויותיך על פי החוקים האמורים". על פי מכתב זה, הדרך להשיג על שלילת התושבות הנה באמצעות פנייה מתאימה לנתבע, תוך 45 יום ממועד ההחלטה.
ממילא אין לפנינו מחלוקת בנוגע למועד בו התובעת פנתה לנתבע על פי הוראות מכתב זה. לעומת זאת, במכתב הנתבע מיום 13.8.2015 נכתב ברחל בתך הקטנה – "מזכותך לערער בפני בית הדין האיזורי לעבודה בבאר שבע תוך 12 חודשים מיום קבלת מכתבנו". מכאן משתמע שגם הנתבע עצמו ראה את המכתב מיום 13.8.2015 ככזה שממועד המצאתו נספרת תקופת ההתיישנות המנויה בתקנה 1(ב) לתקנות.
בניסיון להדוף את טענת ההתיישנות, טענה התובעת כי במסגרת המכתב מיום 13.8.2015 לא דווח על שלילת התושבות, אלא נכתב כי החלטת הנתבע מיום 15.3.2015 נותרה בעינה.
...
את גרסה זו מצאנו לקבל.
לאור האמור, מסקנתנו, בבחינת למעלה מן הדרוש, היא שיש לקבל את התביעה בחלקה בלבד, כך שתבוטל שלילת תושבותה של התובעת לתקופה שמיום 16.6.2007 ועד למועד אישור הסכם הנישואין על ידי פסק הדין של בית הדין השרעי ביום 19.3.2009.
סוף דבר – התביעה נדחית מחמת התיישנות.

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

עוד טען התובע כי התכתבותו מול המוסד לא נענתה, וכי טענת ההתיישנות דינה להדחות מחמת שהתובע פנה למוסד פעמים רבות ולא נענה ואף לא התבקש להשיב את הסכומים.
מיסמך נוסף מיום 11/7/13 אשר דוקא נשלח לכתובת עקבת א סרייה שהוא מקום מגורי האב, נושא את הכותרת "הנידון: קביעת תושבות על פי חוק הביטוח הלאומי". תוכן המכתב "על פי המידע ו/או הממצאים הקיימים בידי המוסד לביטוח לאומי הוחלט לראותך כתושב ישראל בתקופות :
אם בכך לא די, הרי שביום 29/3/15 נשלח מכתב לכפר עקב ובו נאמר בעיניין "תביעתך –ערעור, בהמשך לערעור מיום 26/01/2015 עליך להמציא מיסמכי מגורים על שמך לשנים 1995 עד 2012 כמו : ארנונה- חשמל – מים –חוזה שכירות על שמך בלבד. כמו כן הנך מתבקש להמציא פירוט צריכת חשמל לנכס בו התגוררת באל רם בתאריכים הנ"ל. ללא המצאת המסמכים עלול לפגוע בזכויותיך בביטוח לאומי". (דגש ש.ש.) אם וככל שהוגש ערעור ב-2015 היה זה באיחור וכבר אז התיישן.
פרט לטענה כללית שכל התקופה גר בתחום ישראל אין לו"ז. חזקה ,על מי שיכול היה לפרט מועדים ולגבותם בראיה ולא פרט אותה ,כי לו היה מיפרט היה הדבר פועל לרעתו שאילמלא כן אין הסבר מדוע דוקא בתצהיר התובע היזדמנות החשובה ביותר לפרט את מקומות מגוריו אין פירוט מסודר.
...
לפיכך גם לגופו של עניין דין התביעה להידחות.
מכל העילות לעיל התביעה כולה על כל ראשיה נדחית.
בהתחשב בתובע מחד ובתוצאות ההליך מאידך, ישלם התובע הוצאות הנתבע בגין תביעה זו בסך סמלי של 2,500 ₪ סכום זה ישולם תוך 30 יום ממתן פסק הדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

החוב המוצהר והמאושר היחיד בהליך הוא לטובת המוסד לביטוח לאומי בסך כ-31,000,000 ₪, והוא תולדת פסק דין שניתן נגד החייב יחד ולחוד עם אחר בהליך אזרחי שהגיש המל"ל (לאחר שהחייב הורשע בהליך פלילי בקבלת דבר במירמה בנסיבות מחמירות בעת שעבד כשמאי בכיר באגף השמאי הממשלתי וניצל את מעמדו לגריפת כסף לכיסו שלא כדין במליוני ₪).
בהקשר זה, ככל שהאשה שותפה בחובות ונהנתה שנים לאחר מכן, יתכן שיש בכך משום כירסום מבחינת המועדים לצורך טענת ההתיישנות ויש אף לקחת בחשבון את השנים בהם היה התיק תלוי ועומד בבתי המשפט לצורך מניין והשהיית מועדי ההתיישנות.
אשר לטענות לסילוק על הסף מחמת אי תשלום אגרה, או חיוב הנאמן בתשלומה, אין בידי לקבלן.
...
אשר לבקשה לסילוק בשל אי תשלום אגרה אני מקבלת את עמדת הנאמן והכנ"ר כמו גם את עמדת מדינת ישראל.
לדעתי, האינטרס הציבורי מחייב שמיעת התביעה והואיל ומהחייב לא יבואו הכספים וגם לא מקרוביו, אני מורה על פטור מאגרה בבירור התביעה.
אני קובעת את התיק להוכחות ליום 3/3/22 שעה 10:00.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

ההבהרה של מר שלוש, לפיה לא ניתן לעבוד בנתבעת ולקבל משכורת אם לעובד אין חשבון בנק, אין משמעותה שהנתבעת קבעה את צורת ההיתקשרות המועדפת: כאמור, מדו"ח המוסד לביטוח לאומי עולה שהתובע דווח למוסד כעצמאי עד לחודש 10/04, והחשבוניות שנתן התובע לנתבעת מתחילת התקופה הראשונה עד למועד זה היו שלו.
נראה לבית הדין כי עלה בידי התובע להרים נטל זה, בשים לב לכך שכבר בשנת 2003, הכנסות התובע מהנתבעת היוו 75% מ"המחזור" שלו באותה שנה, וההשתכרות של התובע לאורך התקופה הראשונה שמרה על יציבות ורציפות.
בית הדין ער לכך שהתחשיב של הנתבעת לוקח בחשבון היתיישנות של תביעות שעילתן בתקופה שקדמה לשבע שנים לפני הגשת התביעה, למרות שהנתבעת "החמצה" את המועד להעלאת טענת היתיישנות.
...
בית הדין אינו סבור שיש בעדותה של גב' רחמים, לפיה "קורה" שיש הקפצות, כדי לשלול את המסקנה שבדרך כלל התאפשרה לתובע התפנות מעמידה לרשות העבודה בנתבעת.
אס. אס. אשמורת בע"מ (מיום 4.8.16 – "עניין זינת"), ולפיה: "ב"כ המערערת נסמך על הנפסק בעניין סמי בוג'ו (עע (ארצי) 188/06 סמי בוג'ו – קל בניין בע"מ, (28.10.2010), שבו נקבע שאין לדחות תביעה בשל פגם בתחשיב, אלא יש לפסוק בדרך של אומדנה או להורות לצדדים לערוך תחשיב או למנות חשב מטעם בית הדין. דין טענה זו להידחות. בעניין סמי בוג'ו דובר בפגם בתחשיב, אשר כעניין שבמדיניות לא יביא כשלעצמו לדחיית התביעה. אולם במקרה שלפנינו המערערת לא הציגה ולו ראשית של תחשיב או עקרונות לעריכת תחשיב שכזה. ואין לקבל מצב שבו תובע מגיש תביעה לחיוב המעסיק בתשלום בצורה סתמית ולאחר מכן מצפה כי בית הדין יתקן בדרך זו או אחרת את מחדליו". בית הדין סבור שראוי לפסוק כך בענייננו, שכן "תחשיבי" התובע לאו תחשיבים הם. אין כל הצדקה לכך שבמסגרת תצהירו וסיכומיו, לא טרח התובע להתאים את טיעוניו הכוללניים, הגורפים והסתמיים, לראיות שהוצגו, שעל יסודן היה ניתן להגיש תחשיב ממשי המבוסס על העובדות.
התוצאה הינה שהתביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו