מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

התיישנות בתביעה לפי חוק שוויון הזדמנויות בעבודה מתי

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על בסיס יחסי העבודה הנטענים טענה המבקשת כי היא זכאית לתשלום דמי הבראה, דמי חופשה, דמי נסיעות, דמי חגים, פצויי פיטורים, פיצויים בגין הפליה מחמת גיל לפי חוק שויון ההזדמנויות בעבודה, התשמ"ח-1988 ופיצויים בגין העדר שימוע.
כמו-כן, טענה המשיבה כי העתרות לבקשה תרוקן מתוכן את זכותה של המשיבה לקיומו של הליך במסגרת דיונית התוחמת ומגדירה מראש את גבולות החיוב הכספי ככל שתחויב בו. עוד הוסיפה המשיבה וטענה כי התביעה שבכותרת היתיישנה בחלקה.
...
במקרה דנן, מחובתה של המבקשת לכלול את מלוא הסעדים שאותם היא מבקשת במסגרת תביעה זו. לפיכך דין הבקשה להידחות.
סוף דבר: הבקשה נדחית.
המבקשת תשלם למשיבה הוצאות משפט בסכום של 1,500 ₪ בתוך 30 יום מהיום.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ב"ש בשבתו באילת נפסק כדקלמן:

בהתאם לנפסק בבג"צ אורית גורן, הוכחת עילת התביעה לפי חוק שכר שווה עומדת ברף הנידרש להעברת נטל ההוכחה לכתפי הנתבעת, לפי חוק שויון הזדמנויות בעבודה.
התביעה לבית הדין הוגשה ביום 17.8.2016, יותר משלוש שנים לאחר גילוי שכרו של מר ד.ש. ז"ל. הנתבעת טענה, וכאן הדין עימה, כי דין התביעה המתבססת על חוק שויון הזדמנויות להדחות, שכן בהתאם להוראות סעיף 14 לחוק שויון הזדמנויות, נקבעה תקופת היתיישנות בת שלוש שנים לתביעות לפי החוק, ומשחלפו יותר משלוש שנים מהמועד בו נוצרה.
...
נדגיש כי הנתבעת בכתבי טענותיה, לא חלקה על חישובי התובעת, כתב ההגנה כלל רק הכחשה כללית, כך שמצאנו שיש לקבל את חישובי התובעת, שלא נסתרו.
במסגרת השיקולים ששקלנו בעת בואנו לפסוק פיצוי לא ממוני, לקחנו בחשבון את שיעור השכר שהיתה צפויה התובעת להשתכר; תקופת העבודה ובפרט התרשמותנו מכך שהנתבעת לא שעתה לפניותיה של התובעת, חרף פניות רבות מצידה.
לאחר ששקלנו את כלל הנסיבות הנ"ל, הגענו למסקנה שעל הנתבעת לפצות את התובעת בגין נזק לא ממוני מכוח סעיף 4(ב) לחוק שכר שווה, בסך של 25,000 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

] "כך גם ניתן לפרש את תכלית ההוראה האוסרת על פיטורים בתקופה שלאחר חופשת הלידה כמימוש של זכותה של היולדת לעבוד. זכות זו מתבטאת במקרה דנן באפשרות שניתנה לעובדת על פי החוק לשוב לעבודתה לאחר תום חופשת הלידה, ולהשתלב בה מחדש. האיזון של זכותה יולדת לעבוד מול זכותו הניהולית של המעסיק נעשה בחוק, האוסר על המעביד לפטר את העובדת בתקופה האמורה ומחייב אותו על פי תכליתו להשיבה לעבודה. כך תוכל העובדת להוציא לפועל את זכותה לעסוק בעבודה ממנה תפיק סיפוק והערכה, להתקדם ולממש את יכולותיה ומיומנותה במקום העבודה בו עבדה עובר ללידה, בלי שתהא חשופה לאפשרות להיות מפוטרת בשל הלידה ויציאה לחופשת לידה, תקופות המנתקות אותה לזמן לא מועט ממקום העבודה" (ההדגשה במקור – ק.כ).
אנו סבורים שהגשת התביעה סמוך לתקופת ההתיישנות בנוגע להחלטה שהתקבלה בחודש פברואר 2012 ושעל פיה פעלו הצדדים במשך תקופה ארוכה מצביעה על חוסר תום ליבה של התובעת, במיוחד שבמועד הגשת התביעה טענה להפרת חוק עבודת נשים וחוק שויון הזדמנויות בעבודה, טענות שלא הועלו מעולם על ידה במהלך השנים.
...
] יצוין שבמהלך עדותה של גב' עפאף חרזאללה, סמנכ"לית העירייה ומנהלת משאבי אנוש (להלן: גב' חרזאללה), נעשה ניסיון לטעון שלתובעת תעודה של סייעת חינוך מיוחד ולא תעודה תיכונית בלבד[footnoteRef:2] ובסיכומים אף נטען שהיא בוגרת תואר ראשון בחינוך מיוחד[footnoteRef:3], אלא שדין הטענות להידחות משתי סיבות: האחת, התובעת לא טענה בכתב התביעה המקורי או המתוקן ולא הצהירה בתצהירה שיש לה תעודה של סייעת חינוך מיוחד או תואר ראשון בחינוך מיוחד, ולכן הטענות לא הוכחו.
עם זאת, כאמור העירייה פעלה בניגוד לחוק עבודת נשים עת לא פנתה לממונה בבקשת לקבלת היתר להפחתת היקף משרת התובעת ולכן לא מצאנו שהשיהוי הניכר בהגשת התביעה מצדיק את דחייתה.
סוף דבר התביעה נדחית ברובה.
תביעות התובעת לתשלום פיצוי בגין הפרת חוק שוויון הזדמנויות בעבודה, פיצוי בגין אי מתן הודעה לעובד, הפרשי שכר והפקדות לקרן פנסיה ולקרן השתלמות בגין משרה בהיקף של 83%, שכר בעבור עבודה בקייטנות האביב והקיץ והפרשי דמי לידה – נדחות.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

האם התובעת פוטרה מחמת הריונה והאם היא זכאית לפצוי לפי חוק שויון הזדמנויות בעבודה? בתוך כך- האם תביעתה היתיישנה? מהו שכרה הקובע של התובעת לפצויי פיטורים? האם התובעת מסרה לנתבעת הודעה מוקדמת להתפטרותה? זכאות התובעת לשכר עבודה עבור חודש אוקטובר 2017.
...
סיכומו של דבר התביעה נדחית ברובה, למעט התביעות להפרשים בגין פיצויי פיטורים, הפרשי שכר (חודש 10/17) ופיצוי בגין הפרשות לפנסיה בחסר.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים בצירוף הפרשי הצמדה וריבית מיום 1.11.17 ועד לתשלום בפועל: השלמת פיצויי פיטורים בסך 8,692 ₪.
הנתבעת תשלם לתובעת שכ"ט עו"ד בסך 3,000 ₪.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הסעד הנתבע בעבור התובע ויתר חברי הקבוצה הוא סעד של אכיפה צופה פני עתיד וכן פיצוי כספי לפי חוק שויון הזדמנויות בעבודה, התשנ"ח 1988 בסך 50,000 ₪ לכל עובד.
על אף שניתנו לב"כ המבקש מספר הזדמנויות להגיש תצהיר בדבר נסיבות בקשתו של המבקש המקורי להסתלק מההליך, ועל אף שבדיון שהתקיים ביום 28/2/23 ב"כ המבקש התחייב להגיש תצהיר כאמור[footnoteRef:1], הדבר לא נעשה, ונסיבות זניחת התביעה על ידי המבקש המקורי לא בוארו, וזאת בפרט בשים לב לטענת ההתיישנות שהועלתה על ידי המשיבה, אשר לא מן הנמנע שעמדה אף היא במסגרת השיקולים, ואפשר שמצדיקה פסיקת הוצאות.
...
(ג)הסתלק מבקש, תובע מייצג או בא כוח מייצג מבקשה לאישור או מתובענה ייצוגית או שבית המשפט מצא שנבצר מאחד מאלה להמשיך בתפקידו בבקשה או בתובענה, לא יהיה בכך כדי להשפיע על המשך ניהול הבקשה לאישור או התובענה הייצוגית בידי מבקש אחר, תובע מייצג אחר או בא כוח מייצג אחר, לפי הענין.
ואולם לאחר שעיינו בטענות הצדדים, והגם שאין לשלול את האפשרות שיש ממש בטענות המבקש (ובית דין זה כבר חיווה דעתו ביחס לאופן הלקוי בו התקשרה המשיבה בעבר עם קבלנים חיצוניים), ואולם לא שוכנענו כי יש עניין ציבורי מובהק בבירור עילת התביעה הנתבעת בהליך דנן תוך הגמשת הכללים הפרוצדורליים שנקבעו בדין.
לנוכח כל האמור לעיל אנו מורים על מחיקת התביעה.
המבקש ישלם למשיבה השתתפות בהוצאות משפט בסך 5,000 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו