מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

השלמת סידורים בישראל לפני גירוש שוהה בלתי חוקי מתי יתאפשרו

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"פ 18343-07-18 מדינת ישראל נ' חסין לפני כבוד השופט איתן כהן בעיניין: מדינת ישראל המאשימה מחמד חסין הנאשם גזר דין
הנאשם מסר שבעבר החל בהליך לקבלת מעמד מוסדר בארץ, אך בשל עברו הפלילי לא ניתן היה להשלימו.
כגורמי סיכון לעבריינות חוזרת, צוינו: תחושות חוסר שייכות, חוסר בטחון, כעס וחרדת נטישה; העידר גורמי תמיכה מגיל ילדות; קושי בוויסות ריגשי ונטייה לתגובות אלימות במצבי פגיעה וחוסר אונים; תחושת ייאוש מהעתיד בהעדר יכולת לעבוד בעבודה מסודרת; מאפייני אישיות וגיל צעיר אשר מביאים להתנהלות בלתי אדפטיבית עם קשיים; אי קבלת אחריות על העבירה ונטייה להשליך את האשמה בנוגע מצבו על גורמים חצוניים.
כן הומלץ על צו מבחן כדי לאפשר את המשך ההליך הטיפולי שבו החל.
עוד טען שהנאשם שוהה בלתי חוקי בישראל ועל כן אין לגזור עליו מאסר בעבודות שירות אשר הלכה למעשה יכשיר את שהייתו הבלתי מחוקית במדינת ישראל.
...
לאחר שנתתי דעתי לכלל הנסיבות שאינן קשורות בביצוע העבירה ובפרט להליך השיקומי שבו נטל הנאשם חלק אשר פותח פתח מסוים לתקווה, הגעתי לכלל מסקנה שיש למקם את הנאשם ברף התחתון של מתחם העונש ההולם, קרי, לגזור עליו עונש מאסר בן 6 חודשים שלצדו מאסר על תנאי, קנס ופיצוי לנפגע העבירה.
בהתחשב בחומרה היתרה שיש בעבירה ומשיקולי הלימה והרתעת הרבים, החלטתי שהנאשם יישא את מאסרו בין כותלי הכלא ולא בעבודות שירות.
סוף דבר לאחר ששקלתי את רכיבי הענישה – סוגם, מידתם, והשפעתם ההדדית, החלטתי לגזור על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר בן שישה חודשים בניכוי ימי מעצרו.

בהליך תיק פלילי (ת"פ) שהוגש בשנת 2020 בשלום רחובות נפסק כדקלמן:

עוד הוסיפה וטענה באת כוח התביעה, כי בקביעת העונש ההולם בתוך המיתחם יש לקחת בחשבון את הנסיבות הבאות שאינן קשורות בבצוע העבירות: לחובתו של הנאשם שתי הרשעות קודמות בעבירות דומות; הדיון בתיק נדחה מספר פעמים על מנת לאפשר לנאשם להשלים הליך איחוד מישפחות, אולם טרם עלה הדבר בידיו.
בעיניינו ניתן צו אירעי המונע גרושו מישראל (ענ/1) והוגשה בקשה לסעד אירעי בעיניין זה (ענ/2).
העונש ההולם בתוך המיתחם בקביעת העונש ההולם לקחתי בחשבון את הנסיבות הבאות שאינן קשורות בבצוע העבירות: לזכותו של הנאשם עומדת הודאתו במעשיו בהזדמנות ראשונה ונטילת אחריות עליהם; הנאשם היה נתון משך 3 ימים במעצר בגין כל עבירה (6.12.17 – 8.12.17; 9.12.18 – 12.12.18); הנאשם עבד בישראל ברישיון במשך תקופה ארוכה והוא מנסה להסדיר את שהותו בישראל כדין מכוח איחוד מישפחות (ענ/2).
ביום 11.5.20 ניתן צו אירעי מטעם בית הדין לעררים לפי חוק הכניסה לישראל (ענ/2); הנאשם עובד בעבודה מסודרת בחברת בנייה.
...
סוף דבר לפיכך, אני גוזרת על הנאשם את העונשים הבאים: מאסר לתקופה של 6 ימים בניכוי ימי מעצרו מיום 6 – 8 דצמבר 2017 ומיום 9 – 12 דצמבר 2018; מאסר על תנאי לתקופה של חודשיים, והתנאי הוא שבמשך שנתיים מהיום לא יעבור כל עבירה מהסוג בה הורשע; קנס בסכום של 500 ₪ או 5 ימי מאסר תמורתו.

בהליך עתירה מנהלית (עת"מ) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

לטענתו וכאמור, מטעם המשיב נעשות פעולות לשם גיבושם של תבחינים אלו, אך בשל מורכבות הנושא והצורך בשיתוף פעולה עם משרדי ממשלה נוספים, טרם עלה בידיו לעשות כן. המשיב הדגיש כי אמנם נקבע בעיניין רגצ'ובה כי מי ששהה בישראל כדין ועבר הליך גיור בישראל בבית דין אורתודוכסי פרטי, שלא במסגרת מערך הגיור הממלכתי, עשוי להיות זכאי לקבלת מעמד בישראל מכוח חוק השבות.
לאחר הגשת עמדת המדינה, נדונה במסגרת עניין טושביים ב' השאלה אם יש להכיר בגיור העותרים, אשר כאמור, שהו בישראל כדין, החלו הליך גיור בישראל ולמדו לקראתו בישראל במשך כשנה, אך את תהליך הגיור עברו מחוץ לישראל בבתי דין של הקהילה הרפורמית ושל הקהילה הקונסרבטיבית ומיד לאחר השלמת הגיור שבו לישראל.
מסקנתו של השופט הנדל היא איפוא, כי "המונח גיור הנו... מונח דתי. אך הפירוש מיושם במסגרת חוק השבות שאינו חוק דתי. בהיעדר הגדרה מפורשת למונח 'שנתגייר'... מן הראוי להמנע מצמצום הרשימה ולהכיר, לצורך חוק השבות, ביהדותם של יהודים שעברו את תהליך הגיור בבתי דין מוכרים וראויים – כל אחד, בהתאם להשקפתו ההלכתית – מבלי לכפות תפיסה הלכתית אחת" (שם).
כך למשל, נקבע בפסקי הדין של מי מבין חברי המותב האחרים: "משהובהר... כי לצורך חוק השבות... יש להכיר כ'יהודי' במי שעבר הליך גיור בקהילה אורתודוכסית בישראל, שלא במסגרת מערך הגיור הממלכתי, ממילא ברור שקביעה זו אמורה לחול גם ביחס להליך גיור מסודר בקהילות מוכרות אחרות, ללא הפליה על בסיס של השקפה אמונית" (כבוד השופטת ד' ברק-ארז, פסקה 1); "משלא הוצגה כל הבחנה בין ענייננו לבין עניין רגצ'ובה, ומשלא ניתן כל טעם אחר על ידי המשיב להמנע מהכרה בגיור, אין בפועל מחלוקת כי העותרים זכאים מכוח גיורם לאשרת עולה לפי חוק השבות במתכונתו הנוכחית..." (כבוד השופט ע' פוגלמן (פסקה 6); "המענה לשאלה זו בחיוב מתבקש מהכרעות קודמות שיצאו מלפני בית משפט זה, בראשן ההכרעה בהרכב מורחב בעיניין רגצ'ובה (...). שם נקבע כי אין לרבנות הראשית מונופול על הכרה במי שעבר הליך גיור כ'יהודי' במשמעות חוק השבות; ומשכך, באותו עניין שעמד להכרעה שם נפסק כי גם מי שעבר הליך גיור בקהילה אורתודוקסית בישראל, שלא במסגרת מערך הגיור הממלכתי, יוכר לצורך חוק השבות כיהודי. לא נמצא בטיעוני המשיב לפנינו טעם מבורר לכך שיהא דין שונה למי שמשתייך לקהילה הקונסרבטיבית או הרפורמית, בתנאי שעבר בישראל הליך גיור מסודר בקהילה יהודית מוכרת..." (כבוד השופטת ע' ברון).
עם זאת, חרף חשיבותם של אותם תבחינים כתובים, אשר יאפשרו קבלת החלטות תוך הקפדה על השויון בין המתגיירים בישראל ומניעת הפליה ביניהם, אין בהעדרם או בכך שטרם נקבעו, כדי למנוע מהמשיב להחליט בהתאם למבחן שנקבע בעיניין רגצ'ובה.
...
תמצית טענת העותרות היא כי בהתאם לפסק הדין בעניין רגצ'ובה, על המשיב להיעתר לבקשתן לקבלת מעמד בישראל מכוח חוק השבות ולחלופין, לבחון את בקשותיהן לגופן.
למרות זאת טען המשיב, כי אין להיעתר לעתירות הנדונות.
כך בין השאר, עלה מדבריו של כבוד השופט נ' הנדל בעניין רגצ'ובה, כי "לנוכח מעמדם האיתן של בתי הדין המגיירים בקהילות החרדיות, סבורני שיש להכיר בגיורם לצורך חוק השבות. מובן כי שני בתי הדין שגיוריהם באו בפנינו במסגרת עתירות אלה אינם יוצרים רשימה סגורה, וכי יש להכיר במעמד גיורים שנערכו על ידי בתי דין נוספים החולקים מעמד דומה" (ההדגשות אינן במקור) (שם, פסקה 10).
את הקושי בהיבט ההלכתי תיאר בקצרה הרב נחום אליעזר רבינוביץ ז"ל, מקים רשת "גיור כהלכה" וחבר בוועדת נאמן, בספרו 'מסילות בלבבם' (הוצאת ידיעות ספרים, 2015 (מהדורה שנייה 2020) עמ' 288 (הציטוט לקוח ממאמרו של הרב אלי רייף, על הגיור, שפורסם באתר 'גיור כהלכה')): "ברור שאין מקום לחוקק חוק או לקבוע נוהל שכל הגיורים צריכים להיות כפופים לסמכות הלכתית מרכזית אחת. מעולם לא היה דבר כזה בישראל, וקביעה זו עלולה לעקור את הגרות… לאורך כל הדורות כל בית דין היה רשאי לגייר, ואפילו בימי הסנהדרין! בתקופת הלל ושמאי מצאנו ששמאי דחה כמה גרים ואילו הלל גייר אותם". אף עמדה הלכתית אחרונה זו תומכת במסקנה שלפיה יש לאפשר מסגרות גיור מגוונות בישראל, התואמות זרמים שונים ביהדות והשקפות דתיות מגוונות.
לפיכך ובהיעדר טענה בדבר פגם בכנות הליך הגיור שעברו העותרות, שתי העתירות מתקבלות ובהתאם לכך, הגיור של שתי העותרות יוכר לעניין מעמדן לפי חוק השבות.

בהליך ערעור חדלות פירעון (עחדל"פ) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה עחדל"פ 18975-05-22 מנשירוב נ' ממונה על חידלות פרעון – מחוז חיפה והצפון ואח' לפני כב' השופטת ישראלה קראי-גירון בעיניין: חוק חידלות פרעון ושקום כלכלי, תשע"ח-2018 להלן: "החוק" בעיניין: גרשון מנשירוב ת"ז 016887713 להלן: "המערער" בעיניין: עו"ד מיכאל גבור להלן: "הנאמן" ובעניין: הממונה על חידלות פרעון - מחוז חיפה והצפון להלן: "הממונה" ערעור על פסק דין של בית משפט השלום בחיפה (כב' השופטת מ' קלמפנר נבון)
כמו כן המערער נישא בעודו שוהה במאסר, ונולדו לו במהלך תקופת מאסרו שני ילדים, ורק עם שיחרורו נודע לו על חוב המזונות שקיים לו לטובת המוסד לביטוח לאומי.
זאת משום שהשאת הדיבידנד בעבור הנושים בתיק זה שולית, בהשוואה לאנטרס המהותי בהליך והוא לסייע למערער להשלים את שקומו הכלכלי, לאחר שהשתקם מבחינה פלילית ומבחינה משפחתית.
III לחייב היו מחדלים בהליך, עובר למתן צו השקום הוא לא שילם את התשלום החודשי שהושת עליו באופן מסודר, וכן משך לכיסו כספים ששייכים לקופה, באופן אסור.
זאת מכיוון שבדוח בעלי התפקיד, שקדם לדיון בנוכחות הצדדים, שלאחריו ניתן פסק הדין מושא העירעור, הושמעו גם הושמעו טענות לעניין אופן יצירת החובות והתנהלות המערער בהליך, והעובדה שבסופו של דבר מסקנת בעלי התפקיד הייתה כן לאפשר הכללת המערער בהליך, אינה מלמדת שאלו סברו שלא היה פגם ביצירת החובות או בהתנהלות בהליך.
...
זאת מכיוון שבדוח בעלי התפקיד, שקדם לדיון בנוכחות הצדדים, שלאחריו ניתן פסק הדין מושא הערעור, הושמעו גם הושמעו טענות לעניין אופן יצירת החובות והתנהלות המערער בהליך, והעובדה שבסופו של דבר מסקנת בעלי התפקיד הייתה כן לאפשר הכללת המערער בהליך, אינה מלמדת שאלו סברו שלא היה פגם ביצירת החובות או בהתנהלות בהליך.
למעלה מן הצורך אציין כי מצאתי ממש בטענות ב"כ הממונה בעניינים אלו, ויש בהן להצדיק דחיית טענות ב"כ המערער לעניין זה. סיכום לאור כל האמור לעיל, הערעור נדחה.
למעלה מן הצורך, מוארכים המועדים שנקבעו בפסק הדין קמא למערער להפקדה כספית ב-30 יום, וכן המערער ישלם בתום 60 יום את הפיגורים בתשלומים נדרשים על פי תכנית הפירעון, אלא אם תושג הסכמה אחרת, לרבות להארכת תכנית הפירעון.

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בתל אביב - יפו בשבתו כבית-משפט לערעורים אזרחיים עמ"ש 28028-03-22 פלונית ואח' נ' מדינת ישראל לפני כבוד השופט, סגן הנשיא שאול שוחט כבוד השופטת עינת רביד כבוד השופט נפתלי שילה המערערים 1. פלונית 2. אלמוני ע"י ב"כ עו"ד מתן חודורוב המשיב משרד הפנים - מדינת ישראל ע"י ב"כ עו"ד אורלי לוי מנצור פסק דין
ביום 6.8.16 הגיעו האשה והקטינה לנמל התעופה בן גוריון ובתשאול שנערך לאשה היא אמרה שהיא יודעת שבקשתה לאשרת כניסה לישראל עבור הקטינה נדחתה ואולם לטענתה היא שבה עם הקטינה לישראל מאחר שהמשך שהותה בסרי לנקה לא היתה חוקית.
לאחר שמידע חדש זה הועבר לתיק ההליך המינהלי, ביום 18.8.16 החליט בית המשפט בהליך המינהלי כי: "...כפי שציינתי בהחלטות קודמות, פעולותיהם של המבקשים היו נגועות מלכתחילה במסכת שקרים והסתרת פרטים ומרגע לרגע כשהתבררו פרטים נוספים העלילה הסתבכה... לצערי היתעלמה המבקשת כל העת מהעובדה שבמשך כל התקופה לא טירחה להמציא ולו מיסמך אחד המוכיח את הריונה, ואת אימהותה, וסרבה עד הגעתה ארצה לערוך בדיקת ריקמות. במקום זאת, בחרה בדרך של הברחת הקטינה ארצה, כאשר היא מותירה בסרי לנקה צו מעצר נגדה ובקשה להסגרת הקטינה. על אף כל אלה... נעניתי לבקשת המבקשת לערוך את בדיקת הרקמות באופן מידי, לאחר שהתחייבה שככל שהבדיקה תצא שלילית - היא מתחייבת שלא להגיש כל בקשה נוספת לעיכוב גירושה של הקטינה מהארץ. והינה גם הפעם לא עמדה בדיבורה והצהרותיה הוכחו ככוזבות. בדיקת הרקמות יצאה שלילית... רק אז נזכרה המבקשת לספר סיפור חדש, כאשר לטענתה היא ילדה את הקטינה מתרומת זרע ותרומת ביצית אך לא היו בידה כל מסמכים להוכיח את מקור התרומות ואת ביצוע ההפריה ואת הלידה, נתונים ומסמכים שחסרונם מאוד תמוה בנסיבות העניין... לצערי עד עצם היום, לא הוצג ולו מיסמך אחד! היעלה על הדעת שאמא שזכתה להריון כה יקר, בגיל מבוגר, לא תקיים מעקב רפואי מסודר על התפתחות העובר? היעלה על הדעת שאם אכן מדובר בהפריה חוץ גופית שנעשתה לדבריה בחו"ל, לא יהיה ולו מיסמך אחד מהמוסד הרפואי שביצע את ההפריה?!?". ביום 8.9.16 ניתן פסק דין בהליך המינהלי בבקשת רשות העירעור הנ"ל. בפסק הדין, שקבל את הבקשה והערעור לגופו והורה על עיכוב ביצוע גירוש הקטינה עד להכרעת בית הדין בערר נקבע בין היתר כי: "לבי אומר לי שמסכת השקרים המסועפת בה נקטה המבקשת... היא מקוממת ומצדיקה כשלעצמה את דחיית העירעור... מאז ההחלטה הקודמת של בית הדין נשוא העירעור, הצטברו נתונים רבים נוספים שמחד חשפו בבירור שמרבית טענות המבקשת היו שקריות... אין ספק שהמבקשת אינה אמה הביולוגית של הקטינה אלא שלטענתה היא זו שילדה אותה כפונדקאית, כאשר קיימת ראייה לכאורה שיתכן שהקטינה נולדה בהפריה מזרעו של אזרח ישראל... עדיין מאוד תמוה כיצד אם אכן הייתה המבקשת בהיריון ונשאה ברחמה את הקטינה, אין לה על כך כל תעוד רפואי ולו תעוד בודד אחד על מעקב היריון. מדובר בהיריון מאוד יקר, שאמור היה להיות היריון בסיכון, לאור גילה של המבקשת שהייתה באותה עת כבת 47 והצהירה ששנים רבות ניסתה להביא ילד לעולם ללא הצלחה". ביום 20.9.16 בית הדין לעררים דחה את ערעורה של האשה וקבע כי: "נסיבות העניין בכללותן אינן מצדיקות מתן סעד לעורר ולעוררת בהיתחשב בחוסר ניקיון הכפיים המשווע, מן החמורים בהם ניתקל בית הדין... וכאשר קיים חשש כי היעתרות למתן הסעד על אף היתנהגות העוררים עלולה לעודד אחרים במצבם... לנהוג באופן דומה". ביום 13.10.16 דחה בית המשפט קמא את תביעת האשה לקביעת קשר גנטי לאור תוצאות בדיקת הרקמות.
המערערים לא השלימו עם פסק הדין והגישו את העירעור שלפנינו.
"עדותו מהימנה ביותר. התרשמתי כי לקונסול ניסיון רב והכרות טובה עם מדינת סרי לנקה, עם מסמכים רישמיים המונפקים שם ועם תדירות הזיוף הנהוגה שם". הקונסול בשגרירות ישראל בהודו שהיה בקשר עם האשה כשהיא פנתה אליו לאפשר את כניסת הקטינה לארץ העיד שלאחר שהציע לאשה להמציא מסמכים מהמרפאה שהיא טופלה בה בישראל על מנת להוכיח את ההיריון היא ענתה לו שזה "לא טוב, כך הכול יתגלה". משפט זה נכרת בזכרונו ועדותו הייתה מהימנה.
...
סיכומו של דבר: אציע לדחות את הערעור ולחייב את המערערים בהוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך של 40,000 ₪.
המסה הראייתית שהונחה לפני בית משפט קמא, הן החיובית הן השלילית, מוליכה למסקנה אחת – המערערת לא עמדה בנטל המוטל עליה, בין אם מדובר בנטל מוגבר בין אם בנטל של מאזן הסתברויות, להוכיח את תביעתה, שהיא היא האם הפיזיולוגית של הקטינה.
משהמערערת כשלה, אפוא, בהוכחת העובדה שהקטינה הינה פרי בטן שלה דין הערעור להידחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו