בשנת 2009 פירסמו המשיבות את החלטתן להמליץ לועדה המחוזית לתיכנון ולבניה לאשר תכנית מתאר חדשה, היא תכנית מתאר מקומית ח/500 דרום חולון, שתשנה את ייעודה של חטיבת הקרקע, תוך זניחתן של מטרות ההפקעה שלשמן הופקעו המקרקעין מלכתחילה.
לדידן של המשיבות, שווי השוק של המקרקעין במקרה דנן הנו 1,575,300 ₪ בעוד שסכום ההשבה הנידרש מן העותרות עומד על סך כולל של 1,166,245 ₪ בלבד (מתוכו, סך של 365,245 ₪ הוא בגין פצויי ההפקעה בצרוף הפרישי הצמדה וריבית, וסך של 801,000 ש"ח הוא בגין שווי ההשבחה בעקבות תכנית ח/500).
זאת ועוד, המשיבות זנחו הלכה למעשה את כוונתן להשתמש במקרקעין שהפקיעו מידי העותרות, שנים רבות עוד בטרם אושרה תכנית ח/500, אשר מכוחה הן דורשות כיום מן העותרות לשלם להן את שווי השבחת המקרקעין הנובעת מתכנית זו. תעיד על כך העובדה שהמקרקעין הופקעו עוד בשנת 1995, אך מאז לא נעשה דבר כדי לקדם את מטרות ההפקעה.
...
בנוסף לכל האמור לעיל, המשיבות כפופות לחובה לנהוג בהגינות כלפי הציבור בכלל, וכלפי העותרות בפרט:
"אבן פינה היא בדיני המינהל הציבורי שהרשות המינהלית, בהיותה נאמן של הציבור, חייבת לנהוג בהגינות. ... חובת ההגינות חלה על הרשות, בראש ובראשונה, כלפי הציבור. זוהי חובה של נאמן כלפי הנהנה. אך בפועל, כיוון שהציבור מורכב מבני-אדם, החובה אינה חלה רק כלפי הציבור, כגוף ערטילאי, אלא היא חלה גם כלפי כל אדם."
(בג"ץ 164/97 קונטרם בע"מ נ' משרד האוצר אגף המכס והמע"מ, פ"ד נב(1) 289, 320 (1998) (כב' השופט י' זמיר)).
סיכומו של דבר, מכל הטעמים אשר פורטו לעיל, דרישתן של המשיבות לתשלום ריבית ביחס לפיצויי ההפקעה- בטלה ומבוטלת.
העתירה מתקבלת איפוא במובן זה, שניתן צו האוסר על המשיבות להתנות את השבת המקרקעין לידי העותרות בתשלום ריבית על פיצויי ההפקעה.